Haberler

Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Nevşehir'in Avanos ilçesinde kurulan Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesinin ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB'lerin ülkenin üretim, istihdam ve ihracatının artmasında önemli rol oynadığı vurgulandı.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde kurulan Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesinin ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikteki toplantıda Vali Ali Fidan, OSB'lerin yatırımcılara sağladığı teşvik ve avantajların, ülkenin üretim, istihdam ve ihracatının artmasında önemli role sahip olduğunu belirtti.

Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi adıyla yeni bir OSB'nin kuruluş aşamasını tamamladıklarını kaydeden Fidan, şöyle konuştu:

"OSB'ler kurulmuş oldukları bölgelerin, il ve ilçelerin ekonomik yönden gelişmesine büyük katkılar sağlarken aynı zamanda sosyal hayatın gelişmesini de olumlu etkilemektedir. Bu yönüyle eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Nevşehir'in sanayi yönüyle de gelişmesi ve ilerlemesi, ilimizin turizm, tarım ve ticaretin yanında çevreye duyarlı olmak şartıyla güçlü bir sanayiye de sahip olabilmesi için yeni OSB'lerin kurulması, mevcutların ise imkanlar ölçüsünde genişlemesi ve büyümesi en öncelikli çalışma konularımız arasında yer almaktadır."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün de kurulan OSB'nin Avanos'a katma değer sağlayacağını ifade etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan ise Türkiye genelinde 353 organize sanayi bölgesi olduğunu kaydederek, "Bölgemiz için önemli bir istihdam kaynağı olacak ki toplamda organize sanayi bölgelerinde 2,5 milyona yakın istihdam oluşturuyor." diye konuştu.

MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç da OSB'nin Avanos'un ve bölgenin gelişmesine, istihdamına çok önemli katkı sağlayacağına inandığı söyledi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kapadokya Nevşehir Avanos OSB Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title