Haberler

Neval Güler Gaziantep İçin Kolları Sıvadı

Neval Güler İstanbul'da katıldığı çeşitli STK toplantılarında destek çağrısı yapıyor.

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan eğitim seferberliğine destek vereceklerini açıklayan iş adamı Barış Güler 20 Ocak'ta yapılacak olan İstanbul toplantısı öncesi çeşitli STK' ile görüşmelerini sürdürürken Türk Kalp Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Neval Güler'de katıldığı toplantılarda İstanbul da faaliyet gösteren STK'larına eğitime destek çağrısında bulunuyor.

Gaziantep Valiliği tarafından startı verilen eğitim seferberliğine örnek bir destek sağlayan İş adamı Barış Güler'in ardından Gaziantep eski valisi Muammer Güler'in eşi Türk Kalp Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Neval Güler'de İstanbul'da katıldığı çeşitli STK toplantılarında destek çağrısı yapıyor. Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun, İstanbul Valilikleri görevlerini yapan, daha sonra Kamu Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanan ancak son yapılan genel seçimlerde Mardin Milletvekili seçilen Muammer Güler'in eşi Türk Kalp Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Neval Güler İstanbul da katıldığı bütün toplantılarda Gaziantep'te yürütülen Bir Okul Bin Gelecek Eğitim Seferberliği için kolları sıvayarak destek çağrısı yapıyor.

Son olarak 25 ayrı STK'nun katıldığı toplantıda destek çağrısını yenileyen Türk Kalp Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Neval Güler "Eğitim hepimizin en önemli önceliği olmak zorunda. Gaziantep 90 yıl önce amansız bir savaşın ardından Fransız işgalinden kurtulmuş ancak ikinci ve en önemli savaşını 24 Aralık 2011 tarihinde cehalete karşı başlatmıştır. Gaziantep benim ve ailem için çok önemli bir yeri olan bir kenttir. Uzun yıllar eşimin valilik döneminde yaşadığımız Gaziantep'te bir eğitimci olarak hizmet ederken kentin eğitimi, sosyal ve kültürel yaşamı başta olmak üzere birçok konusunda önemli çalışmalar yürüttüm. Çocuklarımın gençlik yıllarını yaşadığı Gaziantep sadece bizim için değil, ülkemiz içinde önemli bir şehirdir.

İlklerin başarıldığı, ilklerin yaşandığı Gaziantep'in eğitim alanındaki markalaşma çabalarını destekliyor, Gaziantep Valisi Sayın Erdal Ata'nın başlattığı cehaletle savaş kampanyasında bizlerde elimizden gelenleri yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Konuyla ilgili iş adamı oğlum Barış Güler katıldığım STK toplantılarında kampanyayı duyurmamı istediği zaman çok mutlu oldum. Zaten her toplantıda mutlaka Gaziantepli ilgili bir konu mutlaka gündemimize geliyordu. 20 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek olan destek ve tanıtım toplantısı için ulaşabildiğim bütün STK başkan ve üyelerinden destek istiyorum. Umuyorum ki Gaziantep'te başlatılan bu anlamlı kampanya Türkiye'nin birçok iline de örnek olacaktır. Eğitimde başarı devlet vatandaş işbirliğiyle daha büyük başarıların sağlanmasına neden olacaktır" dedi.

Eşi Muammer Güler'in Gaziantep Valiliği döneminde kendisini eğitime adayarak özellikle okula gönderilmeyen kız çocuklarının okula kavuşmasında etkin rol oynayan Neval Güler onlarca kız çocuğunu burslu olarak bizzat kendisi okutmuş, o dönemlerde eşi tarafından defalarca açılan eğitim seferberliklerinde önemli görevler alarak hayırseverlerin okul yapımında desteklerini sağlamıştı. Neval Güler'in İstanbul'da yürüttüğü destek çalışmaları Gaziantep Kamuoyu tarafından da büyük bir ilgiyle izleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Valiliği Neval Güler Barış Güler İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title