Haberler

NEÜ, sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor

Güncelleme:

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılaşmayı hedeflediklerini söyledi. Zorlu, üniversitenin farklı alanlarındaki projeleriyle ilgili bilgi verdi ve OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun önemine değindi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesinde, basın mensuplarıyla bir araya gelen Zorlu, üniversitenin farklı alanlarındaki projeleriyle ilgili konuştu.

OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun faaliyetlerine de dikkat çeken Zorlu, "Sanayicimiz gelip bizden hangi bölümü isterse müfredatını kendileri belirlemek şartıyla açıyoruz. Bu teknik meslek yüksekokulu meselesinde çağrı bize değil bütün üniversitelere idi ama biz Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu çağrıyı dikkate alarak, bu daveti dikkate alarak teşebbüste bulunduk, açtık, öğrenci aldık ve şu anda binası yapılıyor. Memleketimize hayırlı olsun. Buranın Türkiye'deki sayılı meslek yüksekokullardan birisi olduğunun özellikle altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

"CNC operatör bölümünü Türkiye'de ilk biz açtık"

Öğrencilerin sanayide işini bularak mezun olduğunu vurgulayan Zorlu, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 4 bölüm açtık ve 20'şer öğrenci alıyoruz. CNC operatör bölümünü Türkiye'de ilk biz açtık. Makine mühendisliğine gidebilecek puanı olup da burayı tercih eden öğrencilerimiz var. Malum meslek yüksekokulları 4 dönemden oluşuyor. İlk dönem tamamen teorik. Öğrenciler, 2. dönem 2 gün sanayide, 3. dönem 3 gün sanayide, 4. dönem 4 gün sanayide. Yani buraya giren öğrenci, sanayide işini bulmuş olarak mezun oluyor. Burada belirlediğimiz bölümleri tamamen sanayicilerin kendi istediği bölümler. Bu bölümleri 40-50 tane sanayiciye 'Hangi bölümden mezun olmuş elemana ihtiyacınız var?' sorusunu sorarak açtık. Hep 'ara eleman' diyoruz ya 4 bölüm açtık şu anda ve 10 bölüm açacak kapasitede bina yapıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Cem Zorlu OSB Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title