Haberler

Netanyahu, isim vermeden ABD Başkanı Biden'a yüklendi

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD Başkanı Biden arasındaki gerilim devam ediyor. Netanyahu için "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söyleyen Biden'a isim vermeden yanıt veren Netanyahu, "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğinizi söyleyip, İsrail bu hakkını kullandığında ona karşı çıkamazsınız. İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefini desteklediğinizi söyleyip, sonra İsrail bu hedefe ulaşmak için gereken adımları attığında karşı çıkamazsınız" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile arasındaki gerilim devam ederken, " İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğinizi söyleyip, İsrail bu hakkını kullandığında ona karşı çıkamazsınız." dedi.

Netanyahu, isim vermeden ABD Başkanı Biden'a yüklendi

"NE OLURSA OLSUN İSRAİL, GAZZE'YE YÖNELİK SAVAŞI KAZANACAK"

Netanyahu, Amerikan İsrail Siyasi Eylem Komitesi (AIPAC) toplantısına gönderdiği görüntülü mesajda Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara değindi.

İsrail'e verdiği destekten dolayı Biden ve Washington yönetimine teşekkür eden Netanyahu, bunun devam etmesini umduğunu belirtti. Netanyahu, "Ne olursa olsun İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı kazanacağını" ileri sürerken, bunun da Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısıyla mümkün olacağını aksi halde Hamas'ın yeniden toparlanacağını savundu.

Netanyahu, isim vermeden ABD Başkanı Biden'a yüklendi

"REFAH'TA İŞİ BİTİRECEĞİZ"

"Refah'ta işi bitireceğiz." diyen Netanyahu, 1,5 milyon Filistinlinin yaşadığı bölgeye kara saldırısı düzenleyecekleri mesajını yineledi.

Netanyahu, isim vermeden ABD Başkanı Biden'a yüklendi

İSİM VERMEDEN BİDEN'A YÜKLENDİ

İsrail'in müttefiklerine seslenen Netanyahu, "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğinizi söyleyip, İsrail bu hakkını kullandığında ona karşı çıkamazsınız. İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefini desteklediğinizi söyleyip, sonra İsrail bu hedefe ulaşmak için gereken adımları attığında karşı çıkamazsınız." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, isim vermeden ABD Başkanı Biden'a yüklendi

BİDEN, "İSRAİL'E FAYDADAN ÇOK ZARAR VERDİĞİNİ" SÖYLEMİŞTİ

Biden, MSNBC kanalında verdiği röportajda İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasının kendisi için bir "kırmızı çizgi" olduğunu ancak İsrail'i de terk etmeyeceğini söylemişti.

Netanyahu, isim vermeden ABD Başkanı Biden'a yüklendi

İsrail Başbakanı'nı hedef alan Biden, Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söylemişti.

Netanyahu, Biden'ın eleştirilerine cevap vererek İsrail halkının çoğunluğunun izlediği politikayı desteklediğini ileri sürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Sansasyonel Salvo:

Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün, şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır. Hz. Ali (r.a)

118
3
yanıtYanıtla
Çilekli turşu:

Göbekli liderler gibi biz halklarda uyuyoruz zaten ..siz biz uyurken yapın yapacağınızı kavga etmeden ...

16
2
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Bukadar katliam karsisinda Abd yede bunu demek cok denmez bwraberce yapiyorlar bu isi abd uluslalarasi somurge devleti israildexolsazarasa bir boyle seyler soyler fakat bu soylemler asla israilin aleyhine olmaz akabinde iseaili savunmaya devam ededegini soyleyende abd bu sozlerden israile karsi oldugu anlami degil yaninda oldugu anlami cikar

16
1
yanıtYanıtla
emre cahilsavar:

20.000.000 insan 5.441 km içinde yaşıyor bu şehirde bence normal

0
7
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Hacivat-Karagöz orta oyunundan beter bunlar... Danışıklı dövüş! Hamas'ı bitirsinler, eyvallah ama masum çoluk çocuğu birlikte; işbirliği ile öldürüyorlar. Dünya üzerinde terörist; hele terörist bir devlet olsun ve ABD destek vermesin; öyle mi? Peh... Tavşan kaç, tazı tut...

3
1
yanıtYanıtla
Ancinsan Toranaga:

Gazze sizin sonunuz olacak inşaallah lanetli siyonist köpekler gayya deresi'dir sizin yeriniz

3
0
yanıtYanıtla
Sahin Sahin :

Bir it , öteki iti isirmaz. Bunlar hepsi show

3
0
yanıtYanıtla
hacı avcı:

ikinizinde allah belasını versin

2
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

danışıklı dövüş bu adilerin yaptığı. bir yandan israile en büyük silah yardımını yap sonra kızdım de bilmem ne de. elbet sizin devriniz de geçecek ve bizim elimizle yeniden adalet dağıtacağız dünyaya inşallah. bu katillere bile

2
0
yanıtYanıtla
Aziz Dağ:

Cehennemde ateşin bol olsun netenyahu

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title