Haberler

Nesli tükenme tehlikesinde olan Fırat Kaplumbağası balıkçı oltasına takıldı

Güncelleme:

Nesli tükenme tehlikesinde olan Fırat Kaplumbağası balıkçı oltasına takıldıADIYAMAN Dünya'da sadece Mezopotamya bölgesinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Fırat Kaplumbağası balıkçı oltasına takıldı.

Nesli tükenme tehlikesinde olan Fırat Kaplumbağası balıkçı oltasına takıldı

ADIYAMAN Dünya'da sadece Mezopotamya bölgesinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Fırat Kaplumbağası balıkçı oltasına takıldı.

Adıyaman Atatürk Barajı Kızılcapınar Sitilce Mevkiinde olta ile balık tutan amatör balıkçıların misinasına bu kez kaplumbağa takıldı. Attıkları oltanın misinasına balık takıldığını sanan üç arkadaş olmayı çektiklerinde nesli tükenmek üzere olan ve koruma altındaki Fırat Kaplumbağası takıldı. Oltanın ucunda kaplumbağayı gören üç amatör balıkçı şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kaplumbağanın ayağına takılan misinayı çıkartmaya çalışan amatör balıkçılar, kaplumbağayı oltadan kurtararak bıraktı. Amatör balıkçı Selçuk Türkeri, ilk defa böyle bir kaplumbağa gördüklerini dile getirerek, "Biz üç arkadaş Atatürk Barajına balık tutmaya gitmiştik. Oltaya balık takıldı zannettik. Oltayı çektiğimizde balık yerine kocaman bir kaplumbağa ile karşılaştık. Kaplumbağanın ayağına takılan misinayı kurtarmaya çalıştık. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştık. İnternetten baktığımızda bunun normal bir kaplumbağa olmadığını, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir kaplumbağa olduğunu öğrendik" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız ise yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Fırat Kaplumbağası IUCN'e göre EN (endangered) nesli tehlike altında kategorisinde bulunuyor. Trionychidae familyasından olan Fırat ve Dicle su havzalarında yaşıyor. Balıklarla beslenen Fırat Kaplumbağasını gören balıkçılar ona zarar vermeden tekrar suya bıraksın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mezopotamya Kaplumbağa Adıyaman Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title