Haberler

NEHRE ATILAN MİSİNAYA TAKILAN DALGIÇ KUŞUNU, BALIKÇILAR KURTARDI

Güncelleme:

EDİRNE'de Tunca Nehri'ne atılan oltaların misinalarına takılan 'dalgıç kuşu', balıkçıların uzun uğraşı sonucu kurtarıldı.

EDİRNE'de Tunca Nehri'ne atılan oltaların misinalarına takılan 'dalgıç kuşu', balıkçıların uzun uğraşı sonucu kurtarıldı. Ölümden dönen t kuş, takıldığı misinalardan çıkarılmasının ardından doğaya salındı.

Edirne'de amatör balıkçıların uğrak noktalarından Tunca Nehri'nde vatandaşlar 'dalgıç kuşu' olarak bilinen, Trakya'da ise 'Su Pilici' olarak adlandırılan kuşun nehre atılan olta misinalarına dolandığını fark etti. Suda çaresizde çırpınan kuşu kurtarmak için bölgedeki balıkçılar hareket geçti. Dallar yardımıyla nehir kıyısına çekilen kuş, vücudunu saran misinalardan kurtarıldı. Kuşu kurtaran balıkçılardan Mithat Mişi, bazı balıkçıların işleri bittikten sonra oltaların misinalarını nehre attığını belirterek tepki gösterdi. Mişi, "Lütfen işimiz bittikten sonra bu misinaları suda bırakmayalım. Az önce kuşu kurtardık ve doğaya bıraktık. Biraz daha duyarlı olalım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Tunca Nehri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title