Haberler

Necmettin Erbakan Üniversitesi dikey büyüyecek

Güncelleme:

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, amaçlarının üniversitelerini yatay değil dikey olarak büyütmek olduğunu söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, amaçlarının üniversitelerini yatay değil dikey olarak büyütmek olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversitenin sosyal tesislerindeki Lezzan restoranda, göreve geldiği bir yılı değerlendirdiği basın toplantısında, üniversiteyi Türkiye'de sayılı, dünyada adından söz edilen üniversitelerden biri haline getirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amacımız, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni yatay değil dikey büyütmek. Dikey büyümeden kasıtımız kurumsallaşarak, diplomasının kalitesini artırarak, başarılı akademisyen ve öğrencilerin tercihi olabilecek nitelikli bir eğitim kurumu haline gelebilmektir. İhtiyaç duyduğumuz bir iki takviyenin dışında daha fazla fakülte açma niyetimiz yok. Öğrenci sayısı olarak da 40 binler ideal bir seviye. Kütüphane sayısı, öğrenci başına düşen kitap ortalaması laboratuvarların kapasitesi ve işlevi öğretim üyesi sayısı, kültür spor tesisilerindeki imkanlar, ülke ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sunacak nitelikli projeler geliştiren bir üniversite olmak bizim için daha elzem."

Üniversite vakfı kurulacak

Yakın zaman içerisinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Vakfı'nı kuracaklarını kaydeden Rektör Zorlu, Vakfın burs kaynağını kullanarak bu yolla hem nitelikli uluslararası öğrencileri hem de ülkedeki başarılı öğrencileri üniversite bünyesine katmayı hedeflediklerini söyledi.

Üniversite kampüsü içinde sigara içmek yasaklanacak

"Kendim tam bir sigara karşıtıyım" diyen Rektör Zorlu, emniyet ve sağlık kurumlarının eşiliğinde bağımlılık konusunda üniversitede farkındalık eğitimleri düzenlediklerini, henüz tam bir takvim belirlenmese de kampüs sınırları içinde açık alanlar dahil her yerde sigara içmenin yakın bir gelecekte tamamen yasaklanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cem Zorlu Rektör Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title