Haberler

Türkiye'de Tek Olan Jaguar "Hasret'e" Eş Arayışı

Güncelleme:

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Türkiye'de türünün tek örneği olan dişi jaguar "Hasret'e" eş bulma çalışmalarına başladı.

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, egzotik kuşlardan balıklara, sürüngenlerden yırtıcı hayvanlara kadar pek çok sayıda hayvana ev sahipliği yapıyor. Her yıl binlerce misafirin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde, bu yıl dişi benekli jaguar "Hasret" için eş bulma telaşı yaşanıyor.

"MÜZMİN BEKAR" ZÜRAFA ŞAKİR'İN ARDINDAN SIRA HASRET'TE

Yaklaşık 10 yıl boyunca hayvanat bahçesinin müzmin bekarı olarak anılan "Şakir" adlı zürafa için eş arayan ve çalışmalarını geçen aylarda tamamlayarak zürafayı yalnızlıktan kurtaran yetkililer, şimdi de dişi jaguar için kolları sıvadı. Almanya'nın Duisburg kentinden 5 yıl önce getirilen ve türü bakımından Türkiye'de tek olan 7 yaşındaki dişi jaguara eş bulmak için yurt dışındaki tüm hayvanat bahçeleriyle iletişime geçen yetkililer, en kısa sürede Hasret'e eş bulunması için çaba sarf ediyor.

"DÜĞÜN YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, Hasret'in Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde uzun süreden beri yalnız yaşadığını söyledi.

Dişi jaguara eş bulunması için yurt dışındaki birçok hayvanat bahçesiyle irtibata geçtiklerini aktaran Özsöyler, şunları kaydetti:

"Yurt içinde benekli jaguar sadece Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor. Bunun için yurt dışında Almanya, Rusya, Kanada'daki birçok hayvanat bahçesiyle irtibat halindeyiz. Bizdeki jaguar dişi ve adı Hasret. Kendine bir erkek jaguar aramaktayız. İnşallah en kısa zamanda da zürafa Şakir'den sonra da jaguara bir erkek eş bulacağız. Eş bulduğumuz takdirde düğün yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Komik - İlginç Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title