Haberler

Muz ve Çilek Üreticisinden KKTC İçin Su Tutma Tepkisi

Mersin'in Anamur İlçesi'nde KKTC'ye su verecek olan Alaköprü Barajı'nda su tutulacağı iddialarına, muz ve çilek üreticileri tepki gösterdi.

Mersin'in Anamur İlçesi'nde KKTC'ye su verecek olan Alaköprü Barajı'nda su tutulacağı iddialarına, muz ve çilek üreticileri tepki gösterdi. Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne yürüyen üreticiler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu'nun Anamur'da yağmurlar yağmadığı ve suyun debisi yükselmediği sürece suyun tutulmayacağı yönünde verdiği sözü tutmasını isterken, barajda su tutulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Devlet Su İşleri Anamur Şube Müdürlüğü'ne yürüyen Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güzel, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, mahalle muhtarları ile 300'e yakın muz ve çilek üreticisi, Alaköprü Barajı için su tutulacağı iddialarına büyük tepki gösterdi. Burada bir konuşma yapan Mehmet Güzel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu'nun Anamur'da yağmurlar yağmadığı ve suyun debisi yükselmediği sürece suyun tutulmayacağı yönünde verdiği sözü tutmasını istedi. Güzel, bölgede ciddi bir kuraklık yaşandığı için üreticinin en çok suya ihtiyacı olduğu bir dönemde barajda su tutulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "KKTC bizim Yavru Vatanımızdır. Su vermeye her zaman hazırız. Ancak Alaköprü Barajı suyun, yağmurların yağmaya başlamasından sonra tutulmasının daha uygun olacaktır" dedi

ARALIK'TAN ÖNCE SU TUTULMAYACAK

Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör de devletin vatandaşını ve üreticisini mağdur etmeyeceğine inandıklarını söyledi. Daha sonra üreticilerin önüne çıkan DSİ Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak, suyun tutulacağı Alaköprü Barajı için en az 60 yıllık ölçüm değerlerini dikkate aldıklarını ancak su tutulması konusunda şimdilik bir tarihleri olmadığını söyledi. Sadece Sulama Birliği'nden bir görüş yazısı istediklerini kaydeden Çakmak, yağmurlar yağmadıkça su tutulma işleminin başlamayacağını dile getirdi. Şimdilik aralık ayından önce su tutulmasının mümkün olmadığını kaydeden Çakmak durumun yağmurlara ve su seviyesine bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan köyleri ve tarım alanları baraj altında kalacak olan köylüler de yağmur yeterli olsa da kendilerine söz verilen tarım arazileri belirlenmeden su tutulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Akine Mahallesi Muhtarı Süleyman Duman bir an önce tarım ve yerleşim alanlarının kendilerine teslim edilmesini istedi. Üreticiler, açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - Anamurmersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaköprü Barajı Mehmet Güzel Mersin Anamur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title