Haberler

Mustafa Koç: Türkiye'yi Hıçkırık Tuttu

Güncelleme:

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, mayıstan bu yana piyasalarda yaşanan dalgalanmayı "Türkiye'yi hıçkırık tuttu." diye yorumladı.

Koç Holding'in CEO'su Turgay Durak ve Kurumsal İletişim Müdürü Oya Ünlü Kızıl'ın da yer aldığı gazetelerin ekonomi müdürleriyle önceki gün yapılan sohbet toplantısına katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, mayıstan bu yana yaşananlarışöyle değerlendirdi: "Mayıs ayının ortasına kadar Türkiye'de her şey gıpta edilecek durumdaydı. İtibarımız yükselen bir trend halindeydi. Hâlâ da öyle... FED'in açıklamaları, gelişmekte olan ülke ekonomilerinde kırılganlık yarattı. Ben Türkiye'nin potansiyeline inanıyorum. Türkiye'yi hıçkırık tuttu. Bunu iyi yönetmemiz gerekiyor. Enseyi karartmamak lazım."

"KENDİMİZİ OLAYLARIN ORTASINDA BULDUK"

Ardından hiç beklenmedik şekilde Gezi olaylarının patlak verdiğini söyleyen Koç, şunları söyledi: "Maalesef Koç Holding olarak hiç istemediğimiz bir şekilde kendimizi olayların ortasında bulduk. Divan Otelimiz, gayet insani bir yaklaşım sergilerken hadise başka mecralar tarafından çok çarpıtıldı. Korkunç bir bilgi kirliliği, bir dezenformasyon yaşandı. Bundan fevkalade üzüntü duyduk. Kendi ağzımdan fabrikaları kapatacağımızı bile iddia eden bir haber okudum. İç huzurun, iş dünyası bakımından ne anlam taşıdığını hep vurguluyoruz. Hal böyleyken Türkiye'de istikrarı bozacak herhangi bir hareketin içinde topluluğumuzun yakıştırılmasına izin vermeyiz." Koç, şu anda yabancıların olaylarla ilgili bir endişesinin olmadığını da söyledi.

28 ŞUBAT

Star'dan Yener Yalçın'ın haberine göre, Mustafa Koç, 28 Şubat Davası'nda kendileri hakkında yapılan suç duyurusu sorulduğunda, "Suç duyurusunda bulunmak bugün herkesin anayasal hakkı" diye yanıt verdi.

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 5-6 BÜYÜMESİ LAZIM"

Yıl sonuna az zaman kala Koç Topluluğu'nun büyüme hedefiyle ilgili de bilgiler veren Mustafa Koç, şunları söyledi: "Grup hedefimiz yüzde 4.5 büyümeydi. Eğer biz yüzde 4.5 büyürsek ülke de yüzde 3.8-3.9 büyür diye düşünüyorum. Tabii ülkemize daha fazlası gerekiyor. Genç nüfusa istihdam sağlanabilmesi için Türkiye'nin en az yüzde 5-6 büyümesi lazım:"

"MİLGEM'İN GEZİYLE İLGİSİ YOK"

Koç'un gemi yapım şirketi RMK Marine, yerli savaş gemisi Milgem ihalesini kazanmış, ardından da ihale iptal edilmişti. İptalin 'Gezi' sonrasına denk gelmesi farklı yorumlara neden olmuştu. İptalin, sektördeki başka bir tersanenin "İhaleye bizi çağırmadılar" şikayeti üzerine gerçekleştiğinin altını çizen Koç, olayın Gezi'yle ilgisinin olmadığını, şikayetin olaylar öncesi yapıldığını söyledi.

Koç "RMK Marine açısından önemli bir iş. Bu gemileri yapabilecek yeterlilikte fazla tersane yok" diyerek yeni ihalede de aynı iştahla yer alacaklarının sinyalini verdi. 'Yeni ihalede kararlı mısınız' sorumuza ise Koç "Tabii ki. Zaten bu öyle bir iş ki bundan sonraki 10 senesini etkiliyor hemen her tersanenin" diye yanıt verdi.

"KALAMIŞ'TA KOZLARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ"

Koç'a bu yılın sonuna kadar 15 yıldır işlettikleri Kalamış Yat Limanı'ının özelleştirileceğini hatırlattığımızda ise ilk cümlesi "Orada kozlarımızı paylaşacağız" oldu. Koç " Manevi olarak çok önemli bir yer bizim için. Kıran kırana bir rekabet bekliyoruz. Marina yatırımı yapan bütün gruplar şu an orayı inceliyor" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Turgay Durak Koç Holding Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title