Haberler

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak Elazığ Belediyesi'nde

Güncelleme:

MÜSİAD 85. Genel İdare Kurulu öncesinde ilimize gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök Elazığ Belediyesini ziyaret etti.

25-26 Nisan tarihlerinde Elazığ'da gerçekleştirilecek olan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 85. Genel İdare Kurulu öncesinde ilimize gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök Elazığ Belediyesini ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Başkan Mücahit Yanılmaz ve heyet üyeleri ilimiz ekonomisi üzerine bir süre sohbet etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ilk olarak bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hem Elazığ, hem de Türkiye açısından önemli bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirterek şunları ifade etti.

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ:
"MÜSİAD TÜRKİYE'YE FARKLI BİR RENK GETİRDİ."

"Nasip oldu bu görev Elazığ'ın kadirşinas halkı tarafından bize tevdi edildi. Elazığ'ı büyütmek, Elazığ'ı geliştirmek, Elazığ'ı güzelleştirmek ve Elazığ'ı ekonomik olarak kalkınan bir il haline getirmek en öncelikli görevimiz olacaktır. MÜSİAD, Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri. Teknik Elemanlar Derneği eski Genel Başkanı olarak Müsiad ile geçmişte de çok yakın diyaloglarım vardı. Müsiad Türkiye'de bir start verdi. Tabiri caizse farklı bir renk getirdi ve Anadolu'nun sesi oldu, Anadolu'nun gücü oldu. Bu açıdan böyle bir organizasyonu Elazığ'da yaptığınızdan dolayı öncelikle size teşekkür ediyorum. Elazığ Şube Başkanımız İbrahim Gök Bey'e de çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu Elazığ için bir artıdır. Biz Elazığ'ı ekonomik olarak geliştirmek istiyoruz. Bu açıdan Elazığ'da öncelikle bu işi yapan sanayicimizi kalkındırmak istiyoruz."

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ:
"İŞ ADAMLARIMIZI ELAZIĞ'A YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

Açıklamasında Elazığ'a yatırım yapmak isteyen iş adamları ve sanayicilere Elazığ Belediyesi olarak gereken desteği vereceklerini ifade eden Başkan Mücahit Yanılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Elazığ'da yatırım yapmak isteyen, Elazığ'ın dışındakilere de her türlü imkânları vereceğimizi de buradan ilan etmek istiyoruz. Belediye olarak, yerel yönetim olarak elimizde ne imkân varsa, biz bunu yatırımcıların önüne koyacağız. 10 kişi istihdam ediyorum diyen bir yatırımcının İstanbul'da ya da farklı bir ilde olsa yanına kadar gider, yatırıma ikna ederek şehrimize getiririm. Elazığ'da bütün imkânları önüne koyarım ve buyur gel bu yatırımı yap derim. Bu açıdan bu genel kurulun Elazığ'da yapılması bizim için şans, Elazığ için bir şans inşallah İbrahim Bey ev sahipliğinin en güzelini yapıyor bize düşen bir görev olduğunda da biz bu konuda Müsiad'ın emrinde olduğumuzda belirtmek istiyorum. Elazığ güzel bir şehir ve imkânları bol olan bir şehir. Mermeriyle alt yapısıyla, kromuyla, kayısısıyla, üzümüyle, tulum peyniriyle, ters lalesiyle neresinden baksak Elazığ'ın her açıdan yatırım yapma imkânı olduğu güzel bir şehir. Stratejik bir şehir ve ulaşımı çok kolay. Devletini seven, milletini seven bir şehir olması açısından ben yatırımcılara Elazığ'ın daha cazip geleceğine inanıyorum. Biz de yerel yönetim olarak inşallah Elazığ'ı yatırımcılara açacağız. Yatırımcılara daha çok imkân vereceğiz ve Elazığ Belediyesi'nin de bütün imkânlarını yatırımcıların lehine kullanacağız."

GENEL BAŞKAN NAİL OLPAK:
"ÜLKE DE HUZUR ORTAMININ DEVAMINI DİLİYORUZ"

Başkan Mücahit Yanılmaz'ın ardından bir değerlendirme yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise "Yerel idare için bir kişinin gelmesi yeterlidir. Ondan sonrası mecburiyet değil üyelerin teveccühüyle ilgili bir konu" diyerek"Ülke genelinde MÜSİAD'ın büyüme çalışmaları hakkında Başkan Mücahit Yanılmaz'a bilgiler verdi. Genel Başkan Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Doğu ve Güneydoğuda dâhil olmak üzere, elbette burada Elazığ için söz konusu olmasa da çözüm süreciyle birlikte gelişen olumlu havanın etkisi olduğunu söylemek istiyorum. İnsanlar tedirgin olmadan gelebiliyorlar. Elazığ'a da biz 500 yüz kişi 600 yüz kişi iş adamıyla da geliyorsak, bunun sebebi var olan huzur ortamıdır.

İkinci bir konu; şu an Elazığ Belediyesi'ndeyiz. Yerel yönetimin merkezinde ve başkanımızın yanındayız. Seçimleri geride bıraktık ama Türkiye'nin hak etmediği bir seçim dönemini yaşadığını, biz iş adamları olarak düşünüyoruz. Bir yerel seçimde, iş adamları ve bu ülkenin vatandaşları olarak daha fazla projeyi daha fazla hizmet hedefini dinlemek isterdik. Bunun yerine maalesef neredeyse bir referandum havasında ve projeden çok siyasi tartışmaları dinlediğimiz bir seçim dönemi oldu. Bundan da işin doğrusu çok da mutlu olmadık. Neticede 30 Mart'ta sandık başında halk kararını vermiştir ve bizim de söyleyeceğimiz bir şey yoktur ama iş adamı olarak huzur güven ve ortamının devamını istiyoruz. Bunu önemli buluyoruz. Önemli bulduğumuz bir başka husus da şuydu ki, yerel seçim döneminde tasvip etmediğini düşündüğümüz atmosfere rağmen ekonomi birilerinin de gayretlerine rağmen bundan olumsuz etkilenmedi. Ülkemiz net bir şekil de kendi ayaklarının üzerinde durmaya ve büyümeye devam etti. Rakamları takip ediyoruz ve ilk üç ay güzel geçti. Dördüncü ayında sonuna gelmek üzereyiz, bu Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli ve hele birde bunları yaşamasaydık, güzelin daha da güzelini yaşayacağımızın bir göstergesi olacaktı. Bu duygularla sizlere de çalışmalarınız da başarılar diliyorum"

OLPAK VE YANILMAZ'DAN KARŞILIKLI HEDİYE

Konuşmaların ardından ilk olarak Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak'a el dokuması bir halı armağan etti. Başkan Mücahit Yanılmaz "Elazığ'ın birçok değeri var ve el dokuma halı da bu değerlerden sadece bir tanesi, kabul ederseniz sevinirim" dedi. Başkan Mücahit Yanılmaz'ın bu nazik davranışının ardından Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak'da yanında getirmiş olduğu ve İstanbul'da Müsiad hatıra ormanında Başkan Mücahit Yanılmaz adına dikilmiş olan 20 adet fidanın sertifikasını Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a takdim etti. Genel Başkan Nail Olpak yaptığı açıklamadaysa şunları söyledi:

"Başkanım, sizleri İstanbul'a bekliyoruz. Bizler sizler adına 20 adet fidanımızı diktik ve az önce başkanımız dedi ki, fidanları sahipleri gelip sular ve bakarlarmış. Sizi fidan sahibi yaptık ve bu vesileyle İstanbul'a daha fazla gelmenize vesile olsun istiyoruz. Müsiad hatıra ormanımızı da ziyaret etmenizi bekliyoruz" dedi.

Heyet üyeleri daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek, Elazığ Belediyesinden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Genel İdare Kurulu İbrahim Gök Nail Olpak Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title