Haberler

Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, “17 Aralık'ta başlatılan soruşturmayla oluşan ortamı adli boyutunu ayrı tutarak ülke ekonomimize ve güven ortamına verdiği zararlar bakımından tüm kamuoyuyla birlikte iş adamları olarak endişeyle takip ediyoruz" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "17 Aralık'ta başlatılan soruşturmayla oluşan ortamı adli boyutunu ayrı tutarak ülke ekonomimize ve güven ortamına verdiği zararlar bakımından tüm kamuoyuyla birlikte iş adamları olarak endişeyle takip ediyoruz" dedi.

MÜSİAD Sinop Temsilciliği düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi. Temsilcilik merkezinin bulunduğu Atatürk Caddesi Özakman İş Hanı önünde gerçekleştirilen tören öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı, valilik önünden başladığı yürüyüşü MÜSİAD binası önünde sonlandırdı. Mehter takımı burada da mini bir konser verdi. Protokol üyelerinin yaptıkları konuşmalar ve İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın yaptığı dua ardından alkışlarla kurdele kesildi.

Program Sinop Üniversitesi (SÜ) Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen gala programıyla devam etti. Yemek ikramı, MÜSİAD multivisyon gösterimi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından MÜSİAD Sinop Temsilcisi Ahmet Hilmi Gökmen açılış konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye davet edilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 17 Aralık'ta başlayan sürecin Türkiye için büyük kayıplara yol açtığını söyledi. Olpak, "En son Macar Başbakanı'nı İstanbul ve Ankara'da daha sonra ise Lahor'da Pakistan Başbakanı'nı dinlediğimizde onların ifadeleri de bu doğrultuda olmuştu. Macar Başbakanı Victor Orban 13 yıl sonra tekrar geldiği ülkemizde büyük değişimi daha uçaktan iner inmez hissettiğini ifade etmiş ve dünyanın ve Avrupa'nın içinden çıkamadığı kriz ortamında ülkemizin sahip olduğu huzur, güven ve istikrar ortamının ne kadar güvenli olduğunu vurguladıktan sonra adeta bizim bu güzelliğin farkında olmadığımızı ima etmiştir. Şairinde çok güzel söylediği gibi 'o balıklar ki derya içindedirler. Deryanın kıymetini bilmezler.' Her 2 başbakanın da son günlerde yapmış olduğu bu kesitleri içinde yaşadığımız bu günlerde çok daha anlamlı buluyorum. Bu noktada yolsuzluk iddiaları sebebiyle 17 Aralık'ta başlatılan soruşturmayla oluşan ortamı adli boyutunu ayrı tutarak, ülke ekonomimize ve güven ortamına verdiği zararlar bakımından tüm kamuoyuyla birlikte iş adamları olarak endişeyle takip ediyoruz. Bu olaylar üzerine yaptığımız basın toplantısında da belirttiğimiz gibi iş adamları olarak, bizim bu ülkenin geleceğine daha fazla yatırım yapmamız için temel beklentimiz büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz güven ve istikrar ortamının devam ettirilmesi, daha hızlı ve adil işleyen bir yargı sistemi, bireysel hak ve özgürlükleri daha da gelişmiş bir Türkiye'de yaşamaktır. Yerel seçimler ardından Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler sürecine girdiğimiz bu günlerde bu adli soruşturma sebebiyle yaşananların ekonomimiz üzerinde yansımaları ve muhtemel etkileri bakımından kamuoyunda siyasi alana yönelik ciddi bir çalışma algısı mevcuttur. Bu algı hızla ortadan kaldırılmalıdır. Bu noktada tekrar belirtmek isterim ki kim tarafından gündeme getirilirse getirilsin muhtevası ve muhataplarına bakılmaksızın yolsuzluk iddialarının araştırılması hepimizin ortak arzusudur. Bu noktada hukukun temel doktrini olan masumluk karidesi de her olayda olduğu gibi unutulmamalıdır. Uluslararası arenada ülkemize yönelik algıları olumsuz yönde etkileyen bir itibarsızlaştırma operasyonunun maleküle edildiği iddiası kamuoyunda yaygın kanaat ise bu kanaat tekrar ifade etmek isterim gerekçeleriyle birlikte hızla ortadan kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Açılışa TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yaman Karadeniz, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Ali Fevzi Tütüncü ile çok sayıda kurum müdürü ve STK temsilcileri katıldı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Caddesi Nail Olpak İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title