Haberler

Muş'ta "Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması" Düzenlendi

Muş'ta Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından "Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması" düzenlendi.

Muş'ta Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından "Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması" düzenlendi.

İl Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yarışma, 3 kategoride yapıldı.

Yarışmada, yıldızlar kategorisinde Korkut Yatılı Bölge Ortaokulu birinci, Hasköy Kadir Rezan Has İlköğretim Okulu ikinci, Namık Kemal İlköğretim Okulu üçüncü, yıldızlar düzenlemeli kategorisinde Selçuklu İlköğretim Okulu birinci, gençler kategorisinde ise Özel Bilim ve Teknoloji Lisesi birinci, Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Muş İbn-i Sina Lisesi üçüncü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya 12 okulun katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Halk Oyunları Federasyonu, Hakkari, Adıyaman, Bitlis ve Diyarbakır'dan hakem ve gözlemciler gönderdi. İnşallah bu tür faaliyetler ilimizde daha çok olur. Çünkü halk oyunları tarihten bugüne eskimeyen, gelişerek ilerleyen ve kültürümüzü yansıtan bir oyundur. Bunların yaşatılmasını istiyoruz. İnşallah çocuklarımıza daha fazla imkan tanınır. Bu çocuklar da ilimizin, yöremizin yaşamını oyunlara yansıtırlar. Yarışmada birinci olan okul, ilimizi bölge yarışmalarında temsil edecek.""

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Hasköy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title