Haberler

Muş'ta Gençlere Süt Üretimi ve Peynir Üretimi Eğitimi Verilecek

Güncelleme:

Muş'un Bulanık ilçesinde, Bulanık-Malazgirt Süt Üreticileri Birliği'nin "Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda" projesi kapsamında eğitim çalışmalarına başlandı. Avrupa Birliği (AB) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) desteklenen, Bulanık Kaymakamlığı ile SÜTAŞ'ın da iştirakçi olduğu projeyle 100 gence 6 ay boyunca süt sığırcılığı, peynir üretimi, süt sağım hijyeni ve sanitasyon, pazarlama, iş ve sosyal yaşamda iletişim, kooperatif kurma alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Muş'un Bulanık ilçesinde, Bulanık- Malazgirt Süt Üreticileri Birliği'nin "Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda" projesi kapsamında eğitim çalışmalarına başlandı.

Avrupa Birliği (AB) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) desteklenen, Bulanık Kaymakamlığı ile SÜTAŞ'ın da iştirakçi olduğu projeyle 100 gence 6 ay boyunca süt sığırcılığı, peynir üretimi, süt sağım hijyeni ve sanitasyon, pazarlama, iş ve sosyal yaşamda iletişim, kooperatif kurma alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Eğitimin açılışında konuşan DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan, bugüne kadar çok büyük hazırlıklar yaptıkları projede geldikleri aşamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Önemli bir kapasiteyi geliştirerek hayata geçirdiklerini anlatan Özkan, şöyle konuştu:

"Eğitimler, gençlerimizin kariyeri için önemli bir temel taşı olacak. Süt sığırcılığı ve peynir üretimi kurslarımız başlamıştır. Bu projeye 4 kişiyle başladık. Projenin ortaya çıkması 2,5 yıl sürdü. Amacımız Bulanık'ı bu projeden faydalandırmak. Muş'ta bunun gibi bir proje yok. İlk kez Bulanık'ta uygulamaya başladık. Bulanık'ta bu potansiyelin yüksek olduğunu gördük. Bu proje çok önemli. Aldığınız sertifikayla 5-6 kişi bir araya gelip kooperatif şeklinde peynircilik tesisi kurarsınız."

Özkan, 6 ay sürecek eğitimler boyunca katılımcılara peynir ve yoğurdun nasıl yapıldığını, nasıl pazarlanacağı konusunda gençlere eğitim verileceğini dile getirdi.

Bulanık-Malazgirt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bedrettin Ziyalı ise birlik olarak bunun gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini bildirerek, projeye destek sunan Özkan ile Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak'a teşekkür etti.

Projeyle 15-29 yaş arasındaki nüfusun istihdamı, kadın istihdamı ve hane halkı gelirlerini artırmayı, mesleki ve beceri geliştirme eğitimleri yoluyla üretimde profesyonelleşmeyi amaçladıklarını kaydeden Ziyalı, "Proje kapsamında mesleki eğitimlerin yanı sıra beceri geliştirme eğitimleri de verilecektir. Proje kapsamında İŞKUR ile önemli iş birliklerimiz mevcut. İleriki süreçlerde istihdamınız için yanınızda olmaya devam edeceğiz. Süreci sizlerle yürüteceğiz. Katılım sağlayan tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Program, soruların cevaplandırılması ve eğitmenlerin kursiyerlerle tanışmasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Doğu Anadolu Malazgirt Bulanık Sütaş Muş Avrupa Birliği Tarım Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title