Haberler

Muş'ta Besicilerin Yayla Yolculuğu Başladı

Muşlu besiciler, havaların ısınmasıyla hayvanlarını yaylalara götürmeye başladı.

Muşlu besiciler, havaların ısınmasıyla hayvanlarını yaylalara götürmeye başladı.

Geçen yıl kasım ayında yaylalardan köylerine dönüş yapan besiciler, havaların ısınmasıyla yeniden yaylanın yolunu tuttu.

Merkeze bağlı Taşoluk köyü ve Yeşilova beldesindeki besicilerin zorlu yolculuğu başladı. Besicilerden Abdulvali Yıldız, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla hayvanlarını yaylalara götürdüklerini söyledi.

Yıldız, "3 günlük bir yolculuğun ardından yaylada çadır kuracağız. Burada yaklaşık 5 ay kalacağız." dedi.

Ömer Yüzgülü de bu yıl geçen yıllara göre yaklaşık bir ay önce yaylaya çıktıklarını dile getirerek, "Hayvanlarımız gece gündüz sürekli dışarıda otluyor. Köyde kurduğumuz çadırlarda ailelerimiz kalıyor. Biz de hayvanımıza çobanlık yaptığımız için sürekli yayladayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilova Taşoluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title