Haberler

Murtaza Yetiş: "Dünyanın El Birliğiyle Mülteci Meselesini Çözmeye Çalışması Gerek"

Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Yetiş ile röportaj, - Açlık grevinde yardım kabul etmeyen Suriyelilerin görüntüleri Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi- Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Yetiş: - "Dünyanın el birliğiyle mülteci meselesini çözmeye çalışması lazım" Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş, dünyanın el birliğiyle mülteci meselesini çözmeye çalışması gerektiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Yetiş ile röportaj, - Açlık grevinde yardım kabul etmeyen Suriyelilerin görüntüleri Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi- Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Yetiş: - "Dünyanın el birliğiyle mülteci meselesini çözmeye çalışması lazım" Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş, dünyanın el birliğiyle mülteci meselesini çözmeye çalışması gerektiğini söyledi.Sığınmacıların durumunu yerinde görmek üzere Edirne'ye gelen Yetiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilerin, uzun süredir kardeş duygular içerisinde ağırlandığını söyledi.Avrupa'nın kapılarını kapalı tutmasının bugünlerde yaşanan sıkıntının ana kaynağı olduğuna vurgu yapan Yetiş, şöyle konuştu: "Dünyanın el birliğiyle mülteci meselesini çözmeye çalışması lazım. Edirne Valimiz Dursun Ali Şahin'in yoğun çabasıyla belli oranda minimize edilen ancak var olan sıkıntıyla ilgili geldik. Dünyanın en önemli sorunlardan biri olan mülteci sorununun çözülmesi gerekiyor. Grup temsilcileriyle görüşeceğiz. Sayın Başbakanımızın başkanlığında acil bir toplantı yapıldı, bu sorunun hem hedefi hem kaynağının Avrupa olduğu ifade edildi. İstanbul'da da Suriyelilerle görüştüm, onlar da ısrarla amaçlarının Türkiye'yi rahatsız etmek olmadığını, yaşadıkları sorunu Avrupa'nın görmesini istediklerini belirtti."Murtaza Yetiş, daha sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Edirne Temsilcisi Murat Ahmet Yörük, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ile Suriyeli grubun temsilciyeriyle toplantıya geçti.Toplantıyla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağı bildirildi.- Açlık grevi sürüyorBu arada otoban kenarında bulunan arazideki grubun akşam üzeri başlattığı açlık grevine otogarda bekleyenler de katıldı.Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kadın polisler, bebek maması dağıtmak istedi. Gruptakiler mamaları istemediklerini ifade etti. Sığınmacılar açlık grevinde olduklarını, yemek değil Yunanistan'a geçmek istediklerini dile getirdi.Sığınmacıların bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Murtaza Yetiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title