Haberler

Muratpaşa'da Dinler Kardeşliği

Güncelleme:

Başkan Evcilmen'in ev sahipliğinde verilen Dinler Kardeşliği İftar Yemeği'nde farklı inançların temsilcileri bir araya geldi.

Muratpaşa Belediyesi, 7 Renk Kültür Festivali kapsamında Dinler Kardeşliği İftar Yemeği adı altında farklı inançların temsilcilerini buluşturdu. Kadir Gecesi akşamında Muratpaşa Belediyesi Bahçesi'nde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, İstanbul Patrikhanesi Rum Ortodoks Kilisesi'ni temsilen Peder Nihail Anişenko, Güzeloba Cami İmamı İrfan Keskin, Alevi Dedesi Kenan Akbaba, sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri ve Muratpaşa Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.

Güzeloba Camii İmamı İrfan Keskin tarafından okunan ezan ile başlayan iftar yemeğinde oruçların açılmasının ardından, yine İmam Keskin tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Başkan Evcilmen, "Ramazan ayı kırgınlıkların geride bırakıldığı, yardımlaşmanın öne çıkarıldığı, hayırseverlerin gereksinimi olan insanlara dost elini uzattığı bir aydır. Bizlerin ortak paydası sevgi, hoşgörü, dostluk ve kardeşliktir. Bu anlamda bu duyguların yaşatılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muratpaşa ilçesinin Antalya'nın gözbebeği olduğuna dikkat çeken Peder Anişenko, "Muratpaşa'nın Antalya'nın göz bebeği olmasında başkanımızın bireysel başarısı ve biz Muratpaşa yaşayanlarının katkıları büyüktür. Bizlere değer verip davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Mevlana'dan sevgi ve hoşgörü dizeleri okuyan Alevi Dedesi Kenan Akbaba da Başkan Evcilmen'e teşekkür etti. Yaşanan kardeşlik, empati ve sevginin bütün bir yıl boyunca devam etmesini dileyen Muratpaşa Kaymakamı Kocabaş, tayini çıkması nedeniyle katılımcılardan helallik istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title