Haberler

Murat Kurum, toplu taşımadaki yoğunluk üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi: Ben olsam istifa ederim

Güncelleme:

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek metro ve metrobüs duraklarındaki sorunları dile getirdi. Kurum, "Duraklardaki o eziyeti görsem ben olsam emin olun istifa ederim." dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Pendik'teki bir otelde düzenlenen Ülkü Ocakları Buluşması'na katıldı. Kurum, "Metro duraklarındaki o durumu, metrobüs duraklarındaki o eziyeti görsem ben olsam emin olun istifa ederim. Bırakın 5 yıllık yeni bir dönemde kendisini İstanbul'da görmeyi şu an görevinden istifa etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, düzenlenen programda seçim kampanyasına tüm İstanbul sevdalılarıyla birlikte heyecanla başladıklarını ve 2 aydır sahada olduklarını hatırlattı. Çalışmalara ilk günkü heyecanlarıyla devam ettiklerini dile getiren Kurum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye desteğinden dolayı teşekkür etti. İstanbul'u liyakatsiz ellerden kurtarıp emin ellere kavuşturmayı hedeflediklerini, tüm İstanbulluları kucaklayacaklarını, sorunlarına çözüm bulmak için gerekli her türlü gayreti sergileyeceklerini anlattı.

Murat Kurum, toplu taşımadaki yoğunluk üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi: Ben olsam istifa ederim

"METRO HATTININ NE ZAMAN BAŞLADIĞINI DAHİ BİLMİYOR"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, katıldığı bir programda yöneltilen "Temelini attığınız bir metro projesi var mı?" sorusuna "Mahmutbey-Esenyurt, Çekmeköy-Sancaktepe ve Göztepe Ataşehir Metro hatlarının temelini attığını" söylediği" hatırlatılması üzerine Kurum, şu değerlendirmede bulundu:

Değersiz ve ilgisiz başkan dediğimiz zaman zoruna gidiyor ama işte ilgisiz olduğunu buradan da anlayabiliyoruz. Maalesef yapılan işlerin, yapılan metro hatlarının ne zaman başladığını dahi bilmeyen çok rahat bir şekilde de yalan söyleyip 'Ben attım' diyebilecek kadar ileriye gidebilen bir belediye başkanı. Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde CHP'li meclis grubunun, 2017'de söz konusu 3 hattın yapımı için verilecek krediye itiraz ettiğine dikkati çeken Kurum, "Bırakın temelini atmayı, yapılan işe her zaman olduğu gibi yine engel olmak, takoz olmak için aynı anlayıştalar.

"DURAKLARDAKİ EZİYETİ GÖRSEM BEN OLSAM İSTİFA EDERİM"

İstanbulluların artık yorulup sıkıldığını ifade eden Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü: İstanbul bir an önce bu hizmetlerin yapılmasını bekliyor. Sokakta metro, metrobüs kuyruklarındaki sıkıntıları her gün görüyoruz. Bunlar bir film değil, korku filmi. Metro duraklarındaki o durumu, metrobüs duraklarındaki o eziyeti görsem ben olsam emin olun istifa ederim. Bırakın 5 yıllık yeni bir dönemde kendisini İstanbul'da görmeyi şu an görevinden istifa etmesini bekliyoruz. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hem iş yapmayacaksın, yapılan işe sahip çıkmaya çalışacaksın hem de oradaki emekleri, alın terini yok sayacaksın. "Hiçbir anne çocuğunun güvenliğinden endişe etmeyecek." vaadi hatırlatılarak "İstanbul'da nasıl bir güvenlik açığı var?" sorusu yöneltilen Kurum, İstanbul'da kadınların metrobüse, otobüse bindiklerinde evlerine gidemedikleri, buna ilişkin bir hizmet olmadığını söyledi. Gece geç saatlerde okuldan veya işinden çıkan kadınların otobüsler ve hatlar kaldırıldığı için endişe içinde metrobüse bindiğini, metrobüslerin yandığını ve insanların dip dibe yolculuk yaptığını belirten Kurum, kentin sokaklarını huzurlu ve güvenli hale getirecekleri vaadinde bulundu.

Murat Kurum, toplu taşımadaki yoğunluk üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi: Ben olsam istifa ederim

"KENT LOKANTASINI PROJE OLARAK SUNMAK BİZİ HAYRETE DÜŞÜRÜYOR"

Murat Kurum, "seçimi kazandığı takdirde Kent Lokantaları ile ilgili bir planlama yapıp yapmayacağı" sorusuna, "Kent lokantasını bir proje olarak İstanbul'a sunmak, çok büyük bir projeymiş gibi bahsetmek bizi hayretlere düşürüyor. İki gecede İstanbul'un 39 ilçesine lokanta, sosyal tesis açarız. Bunu sanki bir işmiş gibi, sanki marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su verip, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk. İstanbul'un her yerine o sosyal tesislerimizi o zarar ettirdikleri Beltur'la yeniden kazandıracağız." sözleriyle yanıt verdi.

İstanbul'un 39 ilçesindeki 964 mahalleye kahve dükkanları, gençlerin faydalanacağı kıraathaneler, kütüphaneleri 6 ayda kazandırabileceklerini anlatan Kurum, "Öyle 4 tane lokanta açıp 'Biz iş yaptık' diye milletin karşısına çıkmaktan utanırız." değerlendirmesinde bulundu. Programa, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum İstanbul Ulaşım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Ugur Karamanli:

Sayın topbaş varken bu manzara yokmuydu? Merkez butçeden CHP’nin yönettiği şehirlere ekonomik imkanları kısıtlarsa belediye başkanları napsın? Herşey şeffaf olmalı

82
10
yanıtYanıtla
Hayrullah Karakuş:

5 yılda olan yoğunluk mu bu? Nerden vursak diye düşüne düşüne şaşırdılar iyice…

64
7
yanıtYanıtla
Aykut Ender:

KAPASİTENİN ÜSTÜNDE BİR İSTANBUL YOL GEÇEN HANI GÖÇMEN CENNWTİ NE OLACAKTI DURAKLAR KURUM BEY

62
5
yanıtYanıtla
Lütfi Erdonmez:

Bu kadar basit ve komik suçlamalarla halk size oy verecekse pes derim doğrusu o yoğunluk 25 yıldır yokmuydu şaka gibisiniz

51
9
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Sen olamayacaksın.

37
6
yanıtYanıtla
Winse man:

Şaşırmış valla elde malzeme kalmadı yoğunluktan vuracak ?????????????? Miladınız dolu güle güle ??

26
4
yanıtYanıtla
Mustafa Aydogan:

Bakanlık yaptığın dönemde neden hiç istifayı düşünmedin? Niye bu siyasetçiler böyle yüzsüz oluyorlar?

24
3
yanıtYanıtla
Hasret Yenilmez:

İstifa etmesi gereken o kadar insan varken işini yapan adam nıye ıstıfa etsın murat kurum.önce sen bı ınsan aklıyla oynamada adaletlı bı seçime gir.

1
0
yanıtYanıtla
Ömer Fırat:

Adam tek başına kiminle baş etsin medya iktidar yanlısı trafik yoğunluğu 35yıldır İstanbul dayım sürekli var imkanlar kısıtlı İmamoğlu hep engeleniyor

0
0
yanıtYanıtla
Erkan Kaya:

Aynı istifaları ak parti bakanlarından da bekliyoruz. Ama yıllarca hiç öyle bişey olmadı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title