Haberler

Muhteşem Süleyman'ın Ödülleri Verildi

Güncelleme:

Kartepe Kaymakamlığı'nın "Ecdadımızı Anlıyoruz Muhteşem Süleyman'ı Tanıyoruz" projesi kapsamında yapılan sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılan ödül törenine; Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özden, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

43 BİN KM YOL

Törende konuşan Kaymakam Ünaldı," Ecdadımızın ve tarihimizin daha doğru anlaşılması ve öğrencilerimizi daha çok okumaya teşvik etmek için böyle bir proje hazırladık. Millet olarak; tarihimize ve büyüklerimize daha çok sahip çıkmalıyız. Bizim tarihimiz kadar zengin ve ihtişamlı tarih sayısı çok azdır. Kanuni Sultan Süleyman Han, 26 yaşında tahta geçti. 46 yıllık saltanatında sadece 2 yılını sarayda geçirdi. Ülke topraklarını 6 milyon metrekareden 15 milyon metrekareye çıkardı. Tahtta kaldığı müddet içerisinde 13 büyük sefere çıkan Kanuni 43.000 km. yolu at sırtında yaptı. Döneminde, Osmanlı Devleti dünyanın süper gücü oldu.

VALİ TOPACA'YA TEŞEKKÜR

Bu projede başta maddi desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Ercan Topaca Bey'e teşekkür ederim. Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul müdürlerimizi, başarılı olan ve katılan tüm öğrencilerimizi de tebrik eder başarılar dilerim."dedi.

1. Olan Zeynep Sungur (6.sınıf Türk Fransız Kardeşliği O.O.), Neslihan Erbay (7.sınıf Türk Fransız Kardeşliği O.O.), Nergis Ergin (9. Sınıf Yıldız EntegreTicaret Meslek Lisesi), Ela Cerrahoğlu (10. Sınıf Kartepe İmam Hatip Lisesi), Reşide Kılınç (11. Sınıf Yıldız EntegreTicaret Meslek Lisesi) ve M. Ali Can (11. Sınıf Çelik Halat Anadolu Lisesi) ödüllerini (250 TL.) Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı'nın elinden aldı.

2. Olan Beyzanur Dağlı (6.sınıf Türk Fransız Kardeşliği O.O.), Betül Tepecik (7.sınıf Türk Fransız Kardeşliği O.O.), Fatih Yalçın (9.sınıf SBL) ve M. Salih Keleş (10.sınıf SBL) ödüllerini (200 TL.) İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız'ın elinden alırken; Yarışmada 3. Olan Nermin Yiğiter (6.sınıf Türk Fransız Kardeşliği O.O.), Taha Yılmaz (7.sınıf Türk Fransız Kardeşliği O.O.), Hilal Öztürk (9.sınıf Kartepe Anadolu Sağlık Meslek Lisesi), Samet Aydın (10.sınıf Çelik Halat Anadolu Lisesi), ve Fatmanur Yalvaç (11.sınıf Yıldız EntegreTicaret Meslek Lisesi) ödüllerini (150 TL.) İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özden'nin elinde aldı.

Hatırlanacağı üzere; her sınıf kendi kategorisinde yarışmış ve 3 kitaptan sorumlu olmuştu. 33 Okulun katıldığı kampanyada 4 milyon 234 bin sayfa kitap okundu. Kampanyaya ise toplam 5 bin 758 öğrenci katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Mustafa Cansız Mustafa Ünaldı Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title