Haberler

Seçimlerde acı bilanço! Muhtarlık yarışlarında çıkan kavgalarda 6 kişi öldü, 62 kişi yaralandı

Güncelleme:

Yerel seçimlerde bütün sandıklar açıldı ve oy sayma işlemleri sona erdi. Her yerel seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de muhtarlık yarışlarında kan aktı. Ülke genelinde 17 Mart'tan bu yana muhtarlık kavgalarında 6 kişi öldü, 62 kişi yaralandı. Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, İstanbul, Bayburt, Burdur ve Mardin'de muhtarlık seçimleriyle ilgili kavgalarda aralarında muhtar adaylarının da bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı, 2 zanlı tutuklandı.

Yurt genelinde 17 Mart'tan bu yana muhtarlık seçimiyle ilgili çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti, 1'i polis 62 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansının haberlerinden yapılan derlemeye göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve öncesindeki süreçte muhtarlık yarışında üzücü olaylar yaşandı. Yurt genelinde muhtarlık seçimiyle ilgili çıkan kavgalarda Şanlıurfa'da 2, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve İstanbul'da 1'er kişi hayatını kaybetti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde 17 Mart'ta iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kavgaya ilişkin gözaltına alınan 4 kişiden aralarında muhtar M.K'nin de bulunduğu 2'si tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şanlıurfa'nın Eyyübiye, Bozova, Harran ve Halfeti ilçelerinde dün muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgalarda 16 kişi yaralandı.

Muhtarlık seçimlerinde çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde 31 Mart'ta iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 19 şüpheliden 12'si güvenlik güçlerince gözaltına alındı, 6 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. Firari 1 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

Muhtarlık seçimlerinde çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti

SİİRT

Siirt'in Konacık köyünde dün iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kavgaya ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı. Siirt'in Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesinde ise dün iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada, 1'i polis 8 kişi yaralandı. Kavgaya ilişkin 5 kişi gözaltına alındı.

Muhtarlık seçimlerinde çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti

BURDUR

Burdur'un merkeze bağlı Çatağıl köyünde muhtarlık seçim sonuçları nedeniyle çıkan kavgada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Muhtarlık seçimlerinde çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti

BAYBURT

Bayburt'ta merkeze bağlı Balca köyünde ise dün iki grup arasında muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 1 kişi yaralandı.

Muhtarlık seçimlerinde çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti

İSTANBUL'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Arnavutköy'de akraba oldukları öğrenilen taraflar arasında muhtarlık seçimi yüzünden çıkan silahlı kavga sırasında yoldan geçerken yaralanarak hastaneye kaldırılan vatandaş yaşamını yitirdi. Polis ekipleri ise olayla ilgili 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Yaralanan 1 kişinin ise tedavisi sürüyor.

Muhtarlık seçimlerinde çıkan kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti

MARDİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinin kırsal Görentepe Mahallesi'nde de muhtarlık seçim sonuçları nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada ise 11 kişi yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Şanlıurfa İstanbul Bayburt Burdur Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

ALEYNA AKAN:

Türkiye de 50 bin muhtar var. Ne iş yapıyorlar ki kaldırılsın. 35 bin civarında maaş vs ülkeye yüktür. Kaldırılsın yerine öğretmen ve memur alınabilir.

206
4
yanıtYanıtla
Selahn unak:

Bir maaş yüzünde kaybedilen 6 hayat.

yanıt51
yanıt0
İbrahim Demirel:

Bence de muhtarlık kalkmalı ama sorun bu degıl. Bunlar muhtarlık için birbirini vurmasa emımım başka bisey için yine vururlar dı. Sorunumuz cehalet.

yanıt28
yanıt0
Köfteci Jardel:

Şu internet, teknoloji ve yapay zeka çağında, muhtarlık da neyin nesidir? Kaynak israfından, kavgadan ve bürokrasi angaryasından başka neye yarıyor ki?

115
1
yanıtYanıtla
Ben Bensiz:

Muhtarlar ne işe yarıyor , çok gereksiz şu zamanda

101
0
yanıtYanıtla
Erdal Doğan:

Muhtarlık kalkması gerekiyor kavga dövüş akraba torpili geçtim aylık devlete maliyeti 816 trilyon gibi bir para yazık günah ve hiç bir şekilde alınan bir hizmet yok yani para havaya gidiyor

79
0
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

KAMUDA TASARRUF YAPACAĞIZ DİYORLAR AMA MUTARLIK DİYE BİR KAMMUR HAZİNENİN SIRTINDA DURUYOR... AMA EMEKLİYE GELİNCE HAZİNEDE PARA YOK BU NE TURŞU BU NE PERHİZ....AÇIKLAYIN BEYLER....

71
1
yanıtYanıtla
Ali Bayat:

MUHTARLIK KALKSIN

29
0
yanıtYanıtla
Coşkun null:

güzel haber

20
4
yanıtYanıtla
Yılmaz ökmen:

Muhtarlık derhal kaldırılmalı hersene akrabalar arasında kan dökülüyor ne diye muhtar ne iş yapar arkadaş o kadar maaş külfet ne diye bunu gören duyan yokmu bu devirde muhtara ne gerek var derhal kaldırılmalı

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title