Haberler

Muhtar, Yüksek Tansiyon Nedeniyle Kurtarılamadı

Marmaris'e bağlı eskiden 'Köy' statüsünde olan Karacasöğüt Mahallesi'nde fenalaşan muhtar 59 yaşındaki Erol Tosun, yüksek tansiyona bağlı aort damarının yırtılması sornucu kurtarılamadı.

Marmaris'e bağlı eskiden 'Köy' statüsünde olan Karacasöğüt Mahallesi'nde fenalaşan muhtar 59 yaşındaki Erol Tosun, yüksek tansiyona bağlı aort damarının yırtılması sornucu kurtarılamadı. Ailesi, Tosun'un ölümünde, kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesi ve Özel Marmaris Devlet Hastanesi'nin ihmali olduğunu öne sürüp şikayetçi oldu.

Marmaris'e 25 kilometre uzaklıktaki turistik Karacasöğüt Mahallesi'nin muhtarı Erol Tosun, geçen 10 Nisan'da kahvee otururken ani karın ağrısı şikayetiyle yere yığıldı. Kahvedekiler, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Evli ve 2 çocuk babası Tosun, bir yandan da otomobile bindirilip, Marmaris'e götürülmek üzere yola çıkarıldı. İlçe girişinde, 112 Acil servis ambulansına nakledilip, Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından, Tosun'un önemli bir şeyinin olmadığı belirtildi. Tosun, ailesinin isteği üzerine Özel Marmaris Hastanesi'ne sevk edildi. Burada, muhtar Tosun'un yüksek olduğu belirlenen tansiyon düşürüldü. Rahatsızlığına kesin teşhis konulması için gerekli tahlil ve tetkikler yapıldı. Tahlil sonuçları beklenirken Tosun, ertesi gün yaşamını yitirdi. Acı haberi alan Tosun'un yakınları ile hastane yetkilileri arasında tartışma yaşandı. Hastane yetkililerinin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri Tosun'un yakınlarını güçlükle sakinleştirip, uzaklaştırdı. Tosun yakınlarının, her iki hastaneden de şikayetçi olmaları üzerine, cesedi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi sonucu Tosun'un yüksek tansiyona bağlı aort damarının yırtılması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Muhtar Tosun'un cenazesi bugün öğlen de kılınan cenaze namazının ardından, Karacasöğüt Mahallesi'nde toprağa verildi. Mahalle cemisindeki cenaze törenine, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Engin'in yanı sıra sivil toplum kuruluşu, dernek ve oda temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tosun'un ailesi doktorların ihmali olduğunu öne sürerken, her 2 hastanenin yetkilileri de kesin otopsi raporu çıktığında açıklama yapacaklarını bildirdi. - Marmarismuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Tosun Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title