Haberler

Gaziantep'te Muhasebeciler Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

Güncelleme:

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası tarafından Demokrasi Meydanında yapılan törene Vergi İdaresi Başkanı Erol Çember ve çok sayıda Muhasebeci Mali müşavir katıldı.
Törenden sonra Hüseyin Özbay başkanlığında Gaziantep valisi Erdal Ata'yı ziyaret eden Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyeleri kurumlar arası işbirliği yönünde vali Ata'ya görüşlerini sundular.

Daha sonra Vergi İdaresi Başkanlığı,SGK İl Müdürlüğü ve İŞ-Kur İl müdürlüğünü ziyaret ettiler.
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Özbay Demokrasi meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreninde yaptığı konuşmada
Muhasebeci ve mali müşavirlerin sürekli değişen mevzuatların takibi, gün geçtikçe artan iş yükü altında ezildiğini belirterek adeta özel hayatı bitme noktasına geldiğini söyledi.

Özbay Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığına da mevzuatın iyileştirilmesi yönündeki önerilerini şöyle sıraladı:

-Meslek mensupları olarak sorunlarımızın çözümünde evvela Maliye Bakanlığı ve TURMOB arasında sağlıklı ve sürekli bir iletişim sağlanmalı ve bu iletişim sayesinde sorunlar masaya yatırılmalıdır.

- Günümüzün değişen koşullarında ve mevzuat değişikliğinin bu denli yoğun olarak yaşandığı günümüzde meslek yasamızda mesleki ihtiyaçlarımıza göre değiştirilmelidir.

- Bakanlık ve diğer kurumlarca istenen bilgi, beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Dolayısı ile bu durum bütün ilgili kurumlar için hem zaman kaybı hem de etkinsizlik olarak geri dönmektedir. Dolayısı ile Tüm verilerin bir data merkezinde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden bilgileri alması sağlanmalıdır.

-Sık ve çok sayıda beyanname verilmesinin önüne geçilmesi
Beyanname sayısının çokluğundan dolayı meslek mensubunun kendini geliştirmesi ve özel hayat için zaman ayırması artık söz konusu bile değildir.

Bu yüzden Düzeltme amaçlı verilen beyan ve bildirimlerde uygulanan cezaların azaltılmasından değil, ceza uygulanmasından vazgeçilmelidir.

- Eğitim ve Öğretim hizmetleri ile sınırlı olmak üzere, Birliğimiz ve Odalarımız gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların iktisadi işletmeleri için, Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi istisnası getirilmelidir.

- Ba-Bs formları geçici vergi dönemlerine göre düzenlenerek verilmelidir.

- Artık işlevini yitirmiş olan Son Dönem Geçici Vergi beyanı kaldırılmalıdır.

- e-Beyanname şifresi yalnızca meslek mensuplarına verilmelidir.

- 1 ve 2 No'lu KDV Beyannameleri ile Muhtasar Beyannameler birleştirilmelidir.

- Vergi daireleri arasında uygulama birlikteliği sağlamak amacıyla TÜRMOB ve GİB'in yapacağı ortak çalışma ile "Vergi Daireleri Uygulama Birlikteliği Rehberi" hazırlanmalıdır.

- Mali tatil süresince verilmesi gereken beyannameler ve bildirimler takip eden ay içinde verilecek beyannamelerle birleştirilerek beyan edilmelidir.

- Tüm Vergi Daireleri otomasyona geçtiğinden meslek mensuplarının stopajdan kaynaklanan nakit iade taleplerinin stopaj listesinde bulunan her bir mükellefin bağlı bulunduğu Vergi Dairesinden ayrıca onaylanması uygulamasından vazgeçilmelidir.

-Meslek Mensubunun zor Durum Hallerinde Mükelleflerine de Mücbir Sebep tanınması gerekmektedir.

KOLLUK KUVVETLERİNE İŞÇİ GİRİŞ ÇIKIŞLARININ BİLDİRİLMESİ

Bildiğiniz gibi biz meslek mensupları için adeta eziyet haline gelmiş olan;

-İşçi girişlerinin SGK'ya bildirilmesine rağmen ayrı bir bildiriminde kolluk kuvvetlerine (jandarma, polis) ayrıca bildirilmesinin zorunlulugunun kaldırılması gerekmektedir.
.
MESLEK MENSUPARININ SORUNLARI İLE İLGİLİ ÖNERİ VE BEKLENTİLERİMİZ

Tüm bu sorunlar yumağında boğuşan meslek mensuplarının sorunlarının çözümü;

İdare, Meslek örgütleri, ve meslek mensupları üçgeninde saklı bulunmaktadır.

Yine 3568 sayılı kanunla düzenlenmiş olan sözleşmelerle ilgili olarak

- Meslek mensuplarının yaptıkları sözleşmeler damga vergisinden istisna edilmelidir.

- Serbest meslek faaliyetlerinde KDV %18'den %8'e indirilmelidir

Yine bildiğiniz gibi almadığımız ücretin KDV' sini ödemekteyiz dolayısıyla

- KDV'yi doğuran olay tahsilâta bağlanmalıdır.

- Serbest meslek yıpranma indirimi (beyin amortismanı) getirilmelidir.

- Stajyerlerimiz için sosyal güvenlik primi ve vergi muafiyeti sağlanmalıdır.

- Bilgisayar ve yazılım giderleri 2 yıl içinde amorti edilmelidir.

- Serbest meslek giderleri genişletilerek yeniden düzenlenmelidir.

- Türkiyemizde Vergi politikiları tesbit edilirken çok kazanadan çok az kazanandan az vergi alma politikası esas alınmalıdır.Toplumun barışıda burada yatmaktadır.

- Toplam vergi gelirlerinde Dolaysız Vergi ve Dolaylı vergilerin Payı na bakaçak olursak;

- OECD Ülkelerinde

- Yıllar Dolaylı Vergi Oranı Dolaysız Vergi Oranı

- 1965 37,7 62,3

- 2010 31,8 68,2 iken

- Türkiyede

- Yıllar Dolaylı Vergi Oranı Dolaysız Vergi Oranı

- 2000 59 41

- 2011 67,6 32,4

- Yukardaki tablodan da görülecegi üzere dolaylı vergiler artış göstermekte buda vergi adeletsizliğine yol açmaktadır.Bir an önce vergi adeleti sağalanmalı gelir dağılımı da bu sayede düzeleçektir.(kaynak Tüsiad ekim 2012 raporu)

Odamız ile yereldeki Kamu İdareleri arasındaki iletişim ve çözüm odaklı iş birliğinin Türmob ve bakanlıklar bazında da gelişmesi ve sürdürülmesi en büyük isteğimizdir.

Bu manada bizlere destek olan Kamu kurumlarımızın iaderecilerine Meslek odalarına ayrıca teşekkür eder,işbirliğimizin artarak devam edeceğine olan güvenimiz tamdır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhasebe Haftası Hüseyin Özbay Erdal Ata Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title