Haberler

Muğla Kefal Balığı Festivalinde 8 Bin Balık Dağıtıldı

Kefal balığı festivalinde 8 bin balık dağıtıldıMuğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi'nde, "Kefali Dalyan'da yiyin" sloganıyla düzenlenen 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali rekli görüntülere sahne oldu.

Kefal balığı festivalinde 8 bin balık dağıtıldı

Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi'nde, "Kefali Dalyan'da yiyin" sloganıyla düzenlenen 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali rekli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında Dalyan Kanalı'nda düzenlenen balık tutma yarışmasında 250 kişi arasından Ömer Ekiz, 38 santimetre boyunda, 560 gramlık kefal ile birinciliği elde etti.

Dalyan'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali'nde kapsamında balık tutma heyecanı yaşandı. Düzenlenen balık tutma yarışmasına 250 kişi katıldı. Yarışmacılar, 30 ayrı tekneyle saat 07.00'de Dalyan Kanalı'na açıldı. 5 saat süren yarışmanın sonunda olta ile 38 santimetre boyunda, 560 gram ağırlığında kefal tutan Ömer Ekiz birinci oldu. Ekiz'i, 34 santimetre boyunda 455 gram ağırlığındaki kefal ile İsa Oklu, 34.5 santimetre boyunda, 390 gram ağırlığında kefal ile Ahmet Oklu takip etti. Dereceye giren yarışmacılar, olta takımı, balık yumurtası ve ikişer günlük ücretsiz konaklama ile ödüllendirildi. Dereceye girenlerin ödülünü Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan verdi.Festivale kapsamındaki yarışları, Beyağaç Kaymakamı Necdet Özdemir, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Erdoğan, AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi, Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit de izledi. Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arif Yalılı, Dalyan'ın kefali ile ünlü olduğunu belirtip, bölgenin marka değerini yükseltmek için 'Dalyan Kefali Festivali' düzenlediklerini söyledi. Dalyan Kefal Festivali'nin bu yıl 2'incisini düzenledikleri belirten Yalılı, "Dalyan'ın asıl simgesinin caretta caretta değil, kefal balığıdır. Bu nedenle bölgenin ambleminin kefal olmasını istiyoruz" dedi. Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, festivalin Dalyan'ın tanıtımının yanında Türk amatör balıkçılığının gelişmesi için de katkı sağladığını belirtip, "Amacımız Dalyan Kefal Balığı Festivali'ni geleneksel hale getirmek" diye konuştu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş da bölgede kış turzmini canlandırmak ve turizmi 12 aya yaymak için büyük çaba içerisinde oldukmlarını belirtip, "Dalyan kefalinin lezzeti diğer balıklara göre daha farklıdır. Kefal, her yerde yenilebilir. Ancak Dalyan kefali sadece Dalyan da yenir. Festival dolayısı ile binlerce kişi bölgeye akın etti. Birçok otel ve motelde doluluk ise yüzde 100'e ulaştı" dedi. Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Grup Zakkum konseri ile coştu. Festivale katılanlara toplam 8 bin adet ekmek arası kefal dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Karakuş Beyağaç Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title