Haberler

Müftüden Cemaate Türkü Sürprizi

Güncelleme:

Bayram vaazını tamamlayan Tekirdağ Müftüsü, cemaate dönerek, "Şimdi size türkü söyleyeyim mi?" diye sordu.

Bayram vaazında bayramlaşma kültürünün türkülerde işlendiğini belirten Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, cemaate dönerek, "Şimdi size bir Türkü söyleyeyim mi?" diye sordu.

Müftü Gürlen, cemaattin "Söyle" demesi üzerine Karahisar Kalesi isimli türküyü okudu.

TEKİRDAĞ MÜFTÜSÜ'NDEN CEMAATE SÜRPRİZ

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Eski Cami'de bayram namazı vaazı verdi. Müftü Gürlen, vaazında bayram ve bayramlaşmanın ülke kültüründeki yerine vurgu yaptı. Bayramlaşmaların Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu aktaran Gürlen, Tekirdağlıları Valilik önünde bayramlaşmaya davet etti.

Bayramlaşma kültürünün türkülere de yansıdığını söyleyen Gürlen, "Bayramlaşma kültürü türkülerimize de yansımış. Türkülerde bizim.

Şimdi size bir türkü söyleyeyim mi?" dedi. Cemaatten "Söyle hocam" karşılığını alan Müftü Gürlen, "Türküler de bizim. Tamam söyleyeyim o zaman." diyerek Karahisar Kalesi isimli türküsünün 'Yayladan gel allı gelin yayladan, Kesme ümidini kadir Mevla'dan, kadir Mevla'dan, Ver elini karlı dağlar aşalım, Bayramlaşalım' dizelerini okudu.

Türkünün dizelerini okuyan müftü Gürlen, yine cemaate dönerek "Oldu mu, beğendiniz mi" diye sordu.

TEKİRDAĞ'DA BAYRAM YARDIMLARI

Tekirdağ Valiliği Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu.toplam 1452 kişiye 102.550,00 TL yardım yapıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gönderilen ödenekten başta şehit aileleri ve gaziler, 55 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile çocuklar olmak üzere toplam 1452 kişiye 102.550,00 TL yardım yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, yapılan yardımların Vakıflar Bankası Tekirdağ Şubesi'nce vatandaşların hesaplarına aktarıldığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Gürlen Tekirdağ Müftü Güncel Haberler

title