Haberler

"Müdahale siyasi çözüme bağlı"

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Suriye'deki iç savaşa ilişkin, "Dışarıdan bir müdahale olması aslında siyasi çözüme bağlı" dedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Suriye'deki iç savaşa ilişkin, "Dışarıdan bir müdahale olması aslında siyasi çözüme bağlı" dedi.

İslahiye Konaklama Tesisini ziyaret eden Sonvdal, burada barınan Suriyeli sığınmacılarla görüştü. Kamptaki sosyal tesisi gezin Sovndal, Suriyeli iki ailenin çadırına konuk oldu. Sığınmacıların sorunlarını dinleyen Sovndal, konaklama tesisindeki yetkililerle görüştü.

Türkiye'deki mültecilere yardım etmek istediklerini belirten Sovndal, "Bu yük hakikaten Türkiye'nin üzerinde çok fazla" dedi.

Suriye'ye müdahale konusuna değinen Sonvdal, "Aslında gerekli olan şey siyasi çözüm. Dışarıdan bir müdahale olması aslında siyasi çözüme bağlı. Ne yapılması gerektiği konusunda ortak bir hüküm yok. Müdahale etmek Birleşmiş Milletler (BM) için de zor bir durum. Belki siyasi çözüm ve insani yardım konusunda baskı yapabiliriz" diye konuştu.

Sovndal, yardımlarından dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını belirtti.

Suriyeliler için atılması gereken adımların olduğunu vurgulayan Sovndal, şunları kaydetti:

"Bizde bu durumda olsaydık belki bu şekilde hissedebilirdik. Bu insanları kabul edip bu şekilde burada yaşamalarına müsade etmek Türkiye için hoş bir durum. Suriye'nin bütün kısımlarına öncelikle insani yardımın sağlanması gerek. Onlara su, yiyecek, tıbbi yardım yapmamız gerekiyor. Bu konuda en önemli mesele merkezi siyasi çözüm. Bununla ilgili farklı kısımlarla masa başına oturup bu konuyla ilgili bir çözüm üretmelerini isteyeceğiz."

Sovndal'ın kamp ziyaretine, Kaymakam Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Malike Uludağ ve AFAD İl Müdürü Sinan Atakan eşlik etti.

-sığınmacılarla görüşmesi

-çadırıdaki aileleri ziyaret etmesi

-temsilcilerle görüşmesi

-genel görüntüler

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title