Haberler

Mü'de Teknolojik Devrim

Türkiye'nin en büyük ikinci kablosuz ağ projesi Marmara Üniversitesi'nde hayata geçirilirken, dünya standartlarına sahip yeni veri merkezi de hizmete açıldı.

Marmara Üniversitesi (MÜ), 12 kampüsünde hayata geçirdiği kablosuz internet hizmetiyle bilgiye erişimde sınırları kaldırdı. Teknoloji altyapısını da yenileyen üniversite, dünya standartlarında yeni bir veri merkezini hizmete açtı.

MÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite, bilgiye erişimde sınırları kaldırarak bir ilke imza attı. 12 ayrı kampüsünde 74 bin öğrencisi ve 5 bin personeline kablosuz internet erişim hizmeti sunan MÜ'nün bu projesi, kapsadığı kişi sayısı itibariyle Türkiye'nin ikinci en büyük kablosuz ağ projesi olma özelliğini taşıyor.

Projede, kampüslerin tamamını kapsayan 627 kablosuz internet erişim noktası kurulurken, 37 bin 640 metre kablolama çalışması yapıldı. Uygulama sayesinde kablosuz ağ destekli tüm cihazlar üzerinden erişim yapılmasının yanında, kişiye özel yetkilendirme ile daha güvenli ve geniş kapsamlı ağ erişim hizmeti sunuluyor. Ayrıca en son teknolojinin sunduğu donanımlarla yüksek bant genişliğine sahip erişim sağlanıyor.

MÜ, ayrıca bilişim sistemlerini daha güvenli ve verimli hale getirmek için yeni veri merkezini hizmete açtı. Böylece MÜ, dünya standartlarında bir veri merkezine kavuşmuş oldu. Yeni veri merkezinin hizmete girmesiyle kurumsal bilgilerin tamamı dünya standartlarında korunuyor.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, köklü geçmişe sahip MÜ'nün daha iyi hizmetlere layık olduğunu söyledi.

Yeni veri merkezi ve kablosuz ağ hizmetinin MÜ'ye çağ atlattığının altını çizen Rektör Gül, bu çalışmalarla birlikte son derece modern ve kaliteli bir sisteme sahip olduklarını belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur da yeni veri merkezine yapılan yatırımın stratejik önemine vurgu yaptı.

Veri merkezi hakkında bilgiler veren Kandur, "Üniversitemizin bütün verileri bu merkezde toplandığı için güvenliği büyük önem taşıyor. Güvenlik açısından uluslararası standartlara sahip. Ciddi bir altyapı yatırımı yapıldı. Anlık 11 bin kişi online olarak bağlanıyor. Bu da bizim için ciddi bir rakam. Yeni veri merkezinden 600 sunucuya hizmet verecek altyapı oluşturuldu" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Zafer Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title