Haberler

Mü Akademik Yılı Açılış Töreni

Rektör Prof. Dr. Gül: "Diplomalarımız yenilendi. Mor ötesi ışıkta okunabilen, güvenlik şeritleri özel tasarlanmış ve internet üzerinden diplomanın doğrulanmasını sağlayan karekod uygulamalı...

Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, diplomaları yenilediklerini belirterek, "Mor ötesi ışıkta okunabilen, güvenlik şeritleri özel tasarlanmış ve internet üzerinden diplomanın doğrulanmasını sağlayan karekod uygulamalı diplomaya geçildi. Böylece diplomada sahteciliğin önüne geçtik" dedi.

Üniversitenin yeni akademik yılı açılış töreni, Haydarpaşa yerleşkesindeki Ordinaryüs Profesör Reşat Kaynar Salonu'nda yapıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Rektör Gül, törende yaptığı konuşmada, göreve geldiği 2010 yılından itibaren üniversitede yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Gül, öğrenci sayılarının 70 binin üzerinde olduğunu, üniversitede yaklaşık 5 bin akademik ve idari personelin görev yaptığını söyledi.

Üniversitenin web sitesinin yenilendiğini aktaran Gül, hizmet ve süreç odaklı bir tasarıma geçilerek teknolojik altyapının güçlendirildiğini, çağrı merkezinin kurulduğunu ve kısa sürede faaliyete geçeceğini, e- posta sistemindeki kotanın artırıldığını ve güvenlik sisteminin de güçlendirildiğini anlattı.

Gül, çift anadal ve yandal programlarının üniversitenin bütün birimleri arasında uygulanabilir hale getirildiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi yerine İktisat, İşletme ve Siyasal Bilgiler Fakültesi kuruldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yeni bölümler açıldı. Hemşirelik Yüksekokulu, Zeynep Kamil Yüksekokulu ve İlahiyat Meslek Yüksekokulu kapatıldı. Teknik Eğitim Fakültemiz 2016 itibariyle kapanıyor. Teknoloji fakültesi işlerlik kazandı ve öğrenci alımına başladı. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurduk ve bazı bölümlerimizi oraya aktardık. Yabancı dil hazırlık eğitimi, Avrupa Ortak Dil Kriterleri çerçevesinde yeniden yapılandırıldı. Bunların yanında diplomalarımız yenilendi. Mor ötesi ışıkta okunabilen, güvenlik şeritleri özel tasarlanmış ve internet üzerinden diplomanın doğrulanmasını sağlayan karekod uygulamalı diplomaya geçildi. Böylece diplomada sahteciliğin önüne geçtik."

Törende, Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Oda Orkestrası mini konser verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Zafer Gül Kaynar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title