Haberler

MOTAŞ, Engelliler İçin Yeni Kart Hazırladı

Güncelleme:

Engelli vatandaşların Malatya Kart Merkezine giderek yeni kartlarını çıkartmaları gerekiyor

Engelliler için hazırlanan yeni kartlar, yılbaşından sonra uygulamaya girecek

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş (MOTAŞ) tarafından engelliler için hazırlanan otobüs kartı, düzenlenen programla engelli derneklerinin temsilcilerine tanıtıldı.

Dede Korkut Lokantası'nda düzenlenen programla öğle yemeğinde engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ve genel müdür yardımcısı Mevlüt Çelik, hazırlanan kartla ilgili bilgiler verdiler. Hazırladıkları kartı, engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha kolay çözmek amacıyla uygulamaya koyacaklarını belirten Alıcı, şu açıklamalarda bulundu:

"Engelli vatandaşlarımız belediyemiz tarafından yürütülen ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar. Mevcut uygulamamızda engelli vatandaşlarımıza verilen bu hakkın kullanımı söz konusu olduğunda, Başbakanlık veya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen kartlar ibraz edilmekteydi. Ayrıca 2011 ve 2012 yıllarında yetkili kurumlarca verilen sağlık raporları da kabul edilmek kaydıyla, kurumumuz tarafından 'Engelli Kartı' verilmiş ve bunlar iki yıl süre ile kullanılmıştı.

Başbakanlık veya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilmiş olan kartlar, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle artık seyahat kartı olarak kullanılmayacaktır. Zira bu kartlar tanıtım kartları olup, çeşitli hizmetlerden yararlanmak için tanıtım amaçlı kullanılmaktadır. Bu nedenle yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yeni hazırlamış olduğumuz 'Engelli Seyahat Kartları' otobüslerde geçerli olacaktır.

Bu kartlar sayesinde; engelli binişlerinin hangi hatlarda yoğunlaştığını, hangi güzergahlara engelli erişimine uygun araçların daha çok verilmesi gerektiğini bulmakta mümkün olmaktadır. Bu uygulama ile engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmeyi planlıyoruz. Sağlıklı planlama için bu uygulamanın gerekliliği ortaya çıkmıştır.
2011-2012 yılları arasında MOTAŞ'tan Engelli Kartı almış olanlar; Yeni 'Engelli Seyahat Kartları'nı Çilesiz Otobüs Durağı'nda bulunan 'Malatya Kart Merkezi'mizden ücretsiz olarak alabilirler. İlk kez müracaat edecek olan engelli vatandaşlarımız ise sadece 10 TL kart bedeli ve istenen diğer evrakları ibraz etmek suretiyle kartlarını alarak ücretsiz seyahat edebilecekler."

Genel Müdür Alıcı, Özellikle engelli vatandaşlardan ricalarının kartlarını başkalarına kullandırmamalarını ve böylece herhangi bir sıkıntıya meydan vermemeleri olduğunu belirtti.

ANONS SİSTEMİ GELİYOR

Toplu taşıma araçlarında engelliler için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını da anlatan Alıcı, bu düzenlemeleri de şöyle sıraladı:

"Durakların araç içerisinde sesli olarak anons edilmesi,
Durak isimlerinin araç içerisinde LCD monitörlere yansıtılması,
Mobil uygulama ile gelecek olan aracın engelli erişimine uygun olup olmadığı,
Engelli erişimine uygun yeni nesil araçların filomuza kazandırılması,
Yeni nesil araçların tüm hatlarda dönerli olarak çalıştırılması.
Ayrıca Merkezi duraklarımızda da sesli anons sistemi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Durağa hangi araç gelirse o aracın durağa girdiği anons edilecek ve oradaki görme engelli vatandaşımız hangi aracın geldiğini duymuş olacak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Hasan Alıcı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title