Haberler

Monaco Prensi Iı. Albert İklim Değişikliğini Anlattı

*boğaiziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nün 30.kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bir konuşma yapan Monaco Prensi II.

*boğaiziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nün 30. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bir konuşma yapan Monaco Prensi II. Albert iklim değişikliğini anlattı.

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: İhsan YALÇIN / İSTANBUL DHA

Monaco Prensi II. Albert Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nün 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen çevre konulu konferansa katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Güney kampüsünde düzenlenen konferansta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KESİNLİKLE HALA EN ÖNEMLİ GERÇEK "

Çevre konulu konferansta bir konuşma yapan Prens II. Albert, iklim değişikliğinden bahsetti. İklim değişikliğinin dünyanın en önemli sorunu olduğunu söyleyen Albert, " Birinci konu iklim değişikliğinin temelinin enerji ve doğa arasında ilişki sonucunda oluşması" dedi. Albert,"Bu ilişki zamanla nesilleri etkilemeye başladı. Bunun sonucu olarak ikinci konu ise, ekonomik, teknik, politik organizasyonlar ortaya çıktı. Biz uzun vadeli olarak üretim ve imha mekanizmaları meydana getirebiliyoruz " diyerek iklim değişikliğinin insanlar tarafından oluşturulduğuna dikkat çekti. Prens II. Albert, iklim değişikliğinin gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, " İklim değişikliği hala en önemli gerçek " sözleriyle ifade etti. Albert, " Bu geçen zamanı gözlemlemek için, bilimadamları çalışmalarını değişikliklere göre şekillendirmeli " diye konuştu. Albert, yaşanan iklim değişikliği sonucunda oluşan doğa olaylarının önüne geçmik için hala bir şans olduğunu söyleyen Prens II. Albert, " Henüz geç değil " dedi. Prens II. Albert'a konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu tarafından bir vazo hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülay Barbarosoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title