Haberler

Moğolistan'da Dondurucu Soğuklar Devam Ediyor

Güncelleme:

Moğolistan'ın büyük bölümünü etkisi altına alan güçlü soğuk hava dalgası, ülkede sıcaklık düşüşlerine ve şiddetli rüzgar ve kar fırtınalarına neden oluyor. Ülkede kışın en soğuk hava sıcaklığı kaydedildi. Halka felaketlere karşı önlemler almaları çağrısı yapıldı.

ÇEKİM TARİHİ: 15 Aralık 2023

Moğolistan'da karla kaplı alanların çeşitli görüntüleri

Moğolistan Ulusal Meteoroloji ve Çevre İzleme Ajansı (NEMHEM) Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Sibirya bölgesinden gelen güçlü bir soğuk hava dalgasının Moğolistan'ın büyük bölümünü etkisi altına aldığını belirtti. Açıklamada, bu soğuk hava dalgasının, son günlerde sıcaklık düşüşlerine neden olduğu ve şiddetli rüzgar ve kar fırtınaları getirdiği ifade edildi.

NEMHEM'den yapılan açıklamaya göre, Moğolistan'ın batısındaki Zavhan eyaletinin idari bir alt bölümü olan Tes soum'da Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece sıcaklığın eksi 46,2 santigrat dereceye düşmesiyle ülkede bu kışın en soğuk hava sıcaklığı kaydedildi.

Moğolistan'ın diğer bölgelerinde Perşembe gecesi sıcaklığın eksi 21 santigrat derecenin altına düştüğü bilgisine de yer verildi.

Ajans, soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde de ülke genelinde devam etmesinin beklendiğini belirterek, başta göçebe çobanlar ve sürücüler olmak üzere halkı olası felaketlere karşı ekstra önlemler almaya çağırdı.

Dondurucu soğukların görüldüğü Moğolistan sert karasal iklime sahip.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Ulan Batur'dan bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Moğolistan Çevre Hava Durumu Doğal Afetler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title