Haberler

Modern Aile Sağlığı Merkezleri Geliyor

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi, Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarını bir programla bir araya getirdi.

Bağcılar Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Halk Sarayı'nda bir program düzenledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Ali İhsan Dokucu, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar İlçe Sağlık Grup Başkanı Hülya Zengin Tiryaki, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen ile ilçede görev yapan çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bu özel programımızda sizlerle birlikte olmaktan, Bağcılar ailesi olarak sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Bağcılar'ın 1992'de ilçe olmasıyla birlikte hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını ifade eden Başkan Çağırıcı, "20 yıl gibi kısa bir sürede ciddi mesafeler kat eden bir ilçeyiz. Bakış açısına göre değişir, ama bizim bakış açımıza göre Bağcılar'ın en güzel yanı çok kültürlü, farklı yörelerin insanlarını bir arada bulunduran bir ilçe olmasıdır.

Bugün itibariyle 746 bin 650 nüfusuyla İstanbul'un en büyük, Türkiye'nin ise 4. büyük ilçesiyiz. Bağcılar'ı bugünlere getiren en önemli faktörlerin başında ortak akılla hareket etme ve herkesin fikrine saygı duyularak çözüm arayışında bulunmak yatmaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de son yıllarda, özellikle sağlık sektöründe yaşanan değişimin, Bağcılar'da da her aşamada görülebileceğine dikkat çeken Çağırıcı, "8 yıl önce ilaç yazdırmak için Bağcılar'dan Bakırköy'e, Okmeydanı'na gidiyorduk. Türkiye'deki en büyük değişimin sağlık sektöründe olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bağcılar'da, 41 aile sağlığı merkezinin hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Çağırıcı, bu merkezlerin müstakil binalarda olmasını istediklerini dile getirdi ve "Belediye olarak, 2 yıl içerisinde aile sağlığı merkezlerimizin tamamını yenilemeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Programa katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı. Organizasyondan dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür eden Dokucu, "İstanbul'da 39 ilçe var ama 39'u da bir değil" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin Avrupa yakasında sağlık çalışanlarına yemek veren tek belediye olduğunu ifade eden Dokucu, "Sağlık müdürü olarak kendimi rahat hissettiğim, sağlık teşkilatı olarak da iyi çalıştığımız, ailemizin bir başka parçası olarak hissettiğimiz bir belediye burası. Bunun tüm belediyelerde aynı olmadığını maalesef ifade etmek durumundayım" diye konuştu. Dokucu, Başkan Çağırıcı'ya hem program için hem de sağlık yatırımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Program kapsamında Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ve Bağcılar Sağlık Grup Başkanı Hülya Zengin Tiryaki de kısa birer konuşma yaptı. Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Yurdakul,"Sağlık sektörü insanımızın memnuniyeti açısından en önemli sektörlerden biri haline geldi" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin sağlık yatırımlarına da değinen Yurdakul, "Belediyemizin, sadece sağlık sektöründe değil, eğitimde, güvenlikte ve diğer hizmetlerde çok ciddi bir katkısı var. Aile merkezlerimizin onarılmasından, hastanemizin ihtiyaçlarına varıncaya kadar, resmi bütçeden ödenek olmamasına rağmen, belediye başkanımız büyük bir fedakarlık içerisinde… Kendisini tebrik ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Ali İhsan Dokucu Lokman Çağırıcı Tıp Bayramı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title