Haberler

MİT Tır'ı Sanıkları Avukatının Fetö'den Yargılanmasına Başlandı

ADANA'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca'nın avukatlığını yapan Alpdeğer Tanrıverdi'nin FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası...

ADANA'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca'nın avukatlığını yapan Alpdeğer Tanrıverdi'nin FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında avukat Alpdeğer Tanrıverdi, FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Tanrıverdi tutuklandı. Olayla ilgili iddianamesini hazırlayan savcı, Tanrıverdi'nin FETÖ üyeliğinden cezaevinde bulunan bazı avukat ve eski hakimleri ziyaret ettiğini belirterek, Ankara'daki evinde sanık yakınlarını misafir ettiğini kaydetti. Tanrıverdi'nin TIR'lardaki malzemeler için dava ile ilgili dilekçelerinde 'yasadışı silah' deyimini kullandığına dikkat çeken savcı, avukatın savunma sınırlarını aşarak çeşitli basın açıklamaları yaptığını belirtti. Ayrıca Tanrıverdi'nin sosyal paylaşım sitelerinde örgütün yasadışı eylemlerini meşru gösteren paylaşımlar yaptığını kaydetti. Savcı, örgütün organik yapısı içinde olup amaç ve talimatları doğrultusunda hareket ettiği öne sürdüğü Tanrıverdi hakkında örgüt üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Bugün 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Avukat Tanrıverdi, örgüt üyeliği suçunu kabul etmedi. Eski savcıların avukatlığını yaptığı için tutuklandığını öne süren Tanrıverdi, savunmasında şunları söyledi:

"Ben avukatlık yaptım. Bunu da en doğru şekilde, mesleki kurallar içerisinde en iyi şekilde icra ettim. Bunun dışında atılı suçlamayla ilişkim olmamıştır. Ben cemaat denilen yapının yanından geçmedim. Bu yapının gazete veya dergilerine elimi sürmedim. Savcı Aziz Takçı, üniversiteden 25 yıllık arkadaşım. Çocuklarına sahip çıktığım için tutukluyum. Evime polis geldiğinde dava ile ilgili dosyaları delil olarak almak istediler. Ben de bu belgelerin devlet sırrı niteliğinde olduğunu söyledim. Polis de dosyaları mühürlü delil torbalarına koydu. Basında bu belgeler sanki yasadışı yolla bendeymiş gibi haberler çıktı. Örgüt üyesi değilim."

Mahkeme heyeti, Alpdeğer Tanrıverdi'nin tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Bağrıyanık Ahmet Karaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title