Haberler

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açması, Samsun'da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açması, Samsun'da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Öğlen namazı sonrasında Merkez Site Cami önünde toplanan gurup, Mısır'da darbe karşıtlarına açılan ateşi kınayan sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Dostder Başkanı Hüseyin Mutlu, zorbalık ve katliama uluslararası toplumun suskun kaldığını belirtti.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yüzlerce kişinin öldüğünü, binlerce kişinin yaralandığını hatırlatan Mutlu, şunları söyledi:

"Başta Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda olmak üzere Mısır'ın tüm meydanlarında direnen Mısırlı kardeşlerimizi Samsun Sivil Toplum Kuruluşları olarak selamlıyoruz. Katliamı lanetlemek ve direnen kardeşlerimizle dayanışmak için bugün düzenlenen eylemlerde sorumluluk bilincine sahip ve duyarlı herkes meydanlardadır. Mısırlı kardeşlerimiz hak ve hürriyetlerine kavuşana kadar, firavun anlayışının darbecileri hesap verene kadar, darbecileri lanetleyip hak ile direnenlerin yanında olacağımızı tüm halkımıza ilan ediyoruz."

-Gıyabi cenaze namazı kılındı

Öte yandan 19 Mayıs ilçesinde kaymakamlık önünde toplanan bir grup, sloganlarla Mısır'daki darbeye tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Abdullah Kadıoğlu, Mısır halkının iradesini gasbeden Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfetthal el Sisi'nin Adeviyye Meydanı'nda katliama başladığını söyledi.

Sisi'nin emrindekilerin darbe karşıtlarının üzerine ateş açması sonucu yüzlerce kişinin şehit edildiğini belirten Kadıoğlu, "Mısır'da her geçen dakika şehit haberleri artıyor. Bu sadece Mısır'ın meselesi deği bu Türkiye'nin bu ümmetin meselesidir. Hükümetimizden bu zalimlere karşı bütün himmetini ortaya koymasını ve Mısır'a yaralılar için acil uçak göndermesini istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Rabiatül Adeviyye Hüseyin Mutlu Samsun Politika Güncel Haberler

title