Haberler

Mir Stekla 2014 Fuarı'nda Dikkat Çekti

Güncelleme:

Avrupa'nın en büyük 4'üncü düzcam üreticisi Trakya Cam, Rusya'da sektörün en önemli fuarı 'Mir Stekla 2014'e katıldı.

Moskova'da Trakya Cam rüzgarı esti

Moskova'da düzenlenen fuarda Trakya Cam, yeni teknoloji ve ürün geliştirme konusuna verdiği önem doğrultusunda geliştirdiği ürünlerini sergiledi.

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam'ın ileri teknoloji ürünleri 4-6 Haziran 2014 tarihleri arasında Moskova'da düzenlenen Mir Stekla Fuarı'nda ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Trakya Cam, ısıtma enerjisinden yüzde 50'ye varan oranda tasarruf sağlanabilen, pencerelerde etkin ısı yalıtımı sağlayan Low-E kaplamalı camlar ile üretilen "TRC Termoplus" ve "TRC Coolplus" yalıtım camı ünitelerini fuarda tanıttı. "TRC Coolplus" ısı yalıtım özelliğine ek olarak yazın güneş ısısı girişini yüzde 40 oranında azaltarak, klima masraflarından tasarruf sağlamasıyla da dikkat çekiyor.

Standart çift camlara göre yaklaşık 4 kat, "TRC Termoplus" ve "TRC Coolplus" yalıtım camı ünitelerine göre ise yaklaşık 2 kat daha iyi ısı yalıtımı sağlayan "Üçlü Isı Kontrol Kaplamalı" ve "Üçlü Isı ve Güneş Kontrol Kaplamalı" yalıtım camı üniteleri de fuarda tanıtılan ürünler arasında bulunuyor. Üçlü Isı ve Güneş Kontrol Kaplamalı yalıtım camı ünitesi ayrıca güneş ısısı girişini standart çift camlara göre yüzde 48 oranında azaltıyor. "TRC Termoplus" yalıtım camı ünitesinin yalıtım özellikleri, stantta dekorasyon içinde yer alan düzenek ile fuar ziyaretçileri tarafından test edildi.

Temperlenebilir ısı ve güneş kontrol kaplamalı cam ile üretilen "TRC Coolplus T" ise, ısı kayıplarını azaltarak kışın ısıtma giderlerinden, güneş ısısı geçişini azaltarak yazın da soğutma masraflarından tasarruf sağlıyor. Ürün, yaşanılan mekanlarda temperlenebilme özelliği sayesinde emniyet ihtiyacını da karşılıyor.

Çeşitli darbelere dayanıklı "TRC Lameks" ürünü Mir Stekla Fuarı'ndaki Trakya Cam standında sergilendi. Lamine cam, camın çeşitli nedenlerle kırılması sonucunda ortaya çıkabilecek riskleri gidermek amacıyla kullanılıyor. Trakya Cam'ın lamine camı TRC Lameks, iki veya daha fazla cam plakanın özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle oluşturuluyor. "TRC Lameks" darbe aldığında kırılabilir ancak kırılan parçalar PVB'ye yapıştığı için dağılmaz.

Trakya Cam güneş ısısı girişini sınırlandırarak klima kullanılan ortamlarda soğutma giderlerinden tasarruf sağlayan, reflektif güneş kontrol camları "TRC Tentesol" ve "TRC Tentesol T" de mimar ve tasarımcılara özellikle prestijli yapıların cephe kaplamasında önerilen farklı cam seçenekleri arasında yer alıyor.

Özel olarak tasarlanmış "TRC Elit Glass" da buzlu camda fuarda sergilenen ürünler arasındaydı. Temperlenerek darbelere karşı normal cama göre beş kat daha dayanıklı hale getirilebilen "TRC Elit Glass", iç ve dış mekan tasarımlarında yaşam alanlarına yeni boyut katıyor.

Trakya Cam'ın üstün teknolojisiyle üretilen "TRC Flotal Ayna", mekanlara derinlik ve boyut katıyor. TRC Flotal'ın renksiz, füme, bronz, yeşil ve mavi renk çeşitleri bulunuyor. Ayrıca Trakya Cam standında bakırsız ve kurşunsuz olarak üretilen "TRC Flotal E" ekolojik ayna ürünü de sergilenmektedir.

Trakya Cam'ın çevre dostu boyalı camı "TRC Rainbow", isteğe bağlı renk seçenekleriyle iç mekanlarda estetik çözümler sunuyor. Ürün ev, ofis ve ticari binalardaki ara bölmelerde, duvar kaplamalarında, dolap kapaklarında ve mobilyalarda kullanılıyor.

Şeffaflığı sayesinde, arkasında sergilenen objeleri gerçek renklerinde ve parlaklıklarında gösteren düşük demirli düzcam "TRC Helio extra clear" de yeni renk seçeneğiyle Mir Stekla 2014 Fuarı'nda yerini aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Trakya Cam Moskova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title