Haberler

Minikler "Okul Öncesi Şenliği"Nde Doyasıya Eğlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen 'Okul Öncesi Şenlikleri'nde minik öğrenciler doyasıya eğlendi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen 'Okul Öncesi Şenlikleri'nde minik öğrenciler doyasıya eğlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle Kültürpark'ta gerçekleştirilen şenlikte minik öğrenciler kurulan çadırlarda gün boyunca oyunlar oynayıp boyama yaptı. Şenliğe Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Çetinkaya, okul müdürleri ve öğretmenlerle veliler katıldı. Açılış öncesi Kocatepe Ortaokulu bünyesinde bulunun anasınıfı öğrencileri folklor gösterileri sundu.

Çetinkaya, 8 yıl önce başlatılan şenliklerin Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını belirterek, "Biz şenliklerimizi 9 yıl önce çeşitli mekanlarda yapıyorduk. Bu sene havaların sıcak olması sebebiyle Kültürpark'ı tercih ettik. 4+4+4 yeni eğitim sisteminden önce okul öncesi eğitimin mecburi hale getirilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının üçte ikisi 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Çocuklarımız zaten anne karnındayken bazı fonksiyonları elde ediyor. Çocuğun ilk öğretmeni anne-babadır. Bir binanın temeli nasıl önemliyse, insanlığın geleceği için okul öncesi eğitim de o kadar mühimdir. İlçemizde okul öncesini yaygınlaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. İnegöl'de ilkokul birinci sınıfa 4 bin civarında öğrenci devam ederken, okul öncesi eğitime 2 bin 500 öğrenci devam ediyor. İnegöl'de okul öncesi eğitim yüzde 70'lere vardı" dedi.

Konuşmaların ardından şenlik çadırları gezildi. Miniklerin oyunlarına ortak olan protokol mensupları çocuklarla çocuk oldu. Okul öncesi öğrenciler hünerlerini sergilerken, bir yandan da çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. Akşam minik öğrenciler gösterilerini toplu olarak sergilerken, illüzyon, Karagöz ve tiyatro oyunları şenliğe renk kattı. Minik öğrenciler saat 22.00'ye kadar eğlendi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kültürpark İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title