Haberler

Minik Poyraz İçin Hastane Bulundu (2)

Antalya'da hastanelerde yer bulunamadığı için babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedavi etmeye çalıştığı 3 aylık Poyraz, bugün hastaneye yatırıldı.

Antalya'da hastanelerde yer bulunamadığı için babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedavi etmeye çalıştığı 3 aylık Poyraz, bugün hastaneye yatırıldı. Baba Servet Ergün, "Çok mutluyum. İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ermenek Mahallesi'nde oturan üç çocuklu Servet- Zeliha Ergün çiftinin 3 aylık bebekleri Poyraz, dünyada sadece 202 kişide görülen genetik 'Mavi ışık hastalığı'yla mücadele etmeye başladı. Doğumundan 3 gün sonra rengindeki sarılık nedeniyle hastaneye götürülen ve ablası Hilal gibi 'Crigler Najjar Sendromu' teşhisi konulan Poyraz için hastanelerde yer bulunamadı. Poyraz'ı özel bir hastaneye götürüp ışık tedavisi olmasını sağlayan ve bir gecelik tedavi için 380 TL ödeyen Servet Ergün, maddi gücü olmadığı için Poyraz'ı eve getirdi. Hastanelerde yer bulunamadığı için babasının sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedavi etmeye çalıştığı Poyraz'ın durumunun medyada yer alması üzerine Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) devreye girdi.

Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, sabah saatlerinde aileyi arayarak, Poyraz bebeğin Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedaviye alınacağını müjdeledi.

Öğle saatlerinde Ermenek Manallesi'ndeki evlerinden çıkan Ergün çifti, Poyraz bebeği otomobille Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Doktorlar tarafından gözlem altına alınan Poyraz bebek, ilk tetkikleri yapıldıktan sonra mavi ışık tedavisine başlandı.

Eşi ev kadını olan ve kendisi bir markette çalışan Servet Ergün, "Televizyon ve gazetelerde yayınlanan haberlerden sonra Kamu Hastaneleri Birliği'nden arandık. Hastanede yerimizin hazır olduğunu ve beklediklerini söylediler. Şu an hastaneye giriş yaptık. Doktorlar muayene etti. Işık tedavisine başlandı. Çocuğumun doktorları Poyraz bebeğin artık kendilerine emanet olduğunu söyledi. Çok mutluyum. İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Yavrumuzun başındayız. Hastanede olmamız bizim için çok önemli" diye konuştu.

BİRLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Hastanın 1 Aralık 2014 tarihinde birliğimize bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi (AADH) yenidoğan polikinliğine sarılık nedeniyle başvurduğu tespit edilmiştir. Yenidoğan Uzmanı Dr. Şükran Yıldırım tarafından bebeğe Crigler Najjar Sendromu (mavi ışık tabir edilen) tanısı konulmuştur. Ayrıca bebeğin ablasının da aynı hastalık nedeniyle karaciğer nakli olduğu öğrenilmiştir. Crigler Najjar Sendromu çocuk gastroenteroloji uzmanı bulunan ve gerekirse nakil tedavisi yapılabilen bir merkezde izlenmesi gereken bir hastalıktır. Bu nedenle ileri tetkik ve tedavi için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Ünitesi öğretim görevlileri ile görüşülmüş ve yer bulunarak hastanemiz ambulansı ile nakli sırasında bebeğe fototerapi verilerek sevki gerçekleştirilmiştir."

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de Crigler Najjar Sendromu teşhisi doğrulanan hastanın tedavisi ve takibinin yapılmaya başlandığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, basında yer alan haberler sonrasında ise bebeğin durumunu öğrendiklerini vurguladı. Baba Servet Ergün ile tekrar irtibata geçildiğini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Sonrasında birliğimize bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Dr. Yasin Bayram ve Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İshak Abdurrahman Işık ile irtibata geçilerek bebeğin durumu iletilmiştir. Son olarak hastanenin Çocuk Hastalıkları Servisi'ne bebek Poyraz Ergün'ün yatışı yapılmıştır" ifadesine yer verdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necat Yılmaz Yenidoğan Ermenek Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title