Haberler

Minik Öğrenciler İlk Dersi Anne ve Babalarıyla Yaptı

Bursa'da ana sınıfı ve ilkokul 1.sınıfta okuyan 45 bin öğrenci için ders zili bir hafta erken çaldı.

Bursa'da ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıfta okuyan 45 bin öğrenci için ders zili bir hafta erken çaldı. İlk defa okulla tanışan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunurken, anne ve babaları evlatlarını ilk derste yalnız bırakmadı.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın oryantosyon eğitimleri çerçevesinde Bursa'da 45 bin ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencisi için ders zili çaldı. Öğrencileri bu mutlu gününde anne ve babaları yalnız bırakmadı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Setbaşı Dörtçelik İlkokulu'nda minik öğrencilerin ilk ders gününde heyecanlarına ortak oldu.

Minik öğrencilerle ilgilenen ve velilere tavsiyelerde bulunan Gülsar, "Eğitim nasıl başlarsa hayat öyle devam eder. Bu yüzden ilk haftayı oryantasyon eğitimi olarak aldık. Sizlerinde onlarla gelmeniz. Öğretmeniyle beraber olduğunuzu göstermek önemli. Bu hafta hepinizin heyecanlı olduğunu göreyorum. Okullarımız öğretmenlerimiz eğitim öğretime hazır. Öğretmenlerimiz bu hafta çocukları oyunlarla okulu tanımaları ve eğitim öğretime hazırlanmaları için eğitecekler. Bundan sonra okuma yazma öğrenme ve temel hareketleri öğrenecekler" dedi.

"RAPOR KALKTI, ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞTÜ"

Gülsar, birinci sınıflara başlama yaşının geçen yıl 66 ay olduğunu hatırlatarak, "Velilerden rapor istiyorduk. Bu yıl 66 ile 69 aylık çocuklar için rapor istemiyoruz. Veliler istemiyorlarsa göndermiyorlar. 69 aydan itibaren rapor istiyoruz. Geen yıl 66 aylıklarla birlikte 52 bin öğrencimiz vardı. Bu yıl yaklaşık 45 bin öğrenci olmasını bekliyoruz. Öğrencilerin gelip gelmeyeceği bugünden itibaren belli olacak. Okullarımız yaz tatilinde hazır hale getirmeye çalıştık. Sistem üzerinden kayıtlar yapıldı. Eğitim öğretim yılının hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz için güzel geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLERDEN ÇOK VELİLER TERLEDİ"

Veliler, evlatlarını ilk ders gününde yalnız bırakmadı. Anne ve babalar, öğretmenlerinde izniyle sınıflarda öğrencilerle aynı sıralara oturarak ders dinledi. Velilerin heyecanlı olmaları dikkati çekerken, minik öğrencilerin rahat tavırları gözlerden kaçmadı. Birinci sınıf öğrencisi Melek Şahinler'in velisi Işık Şahinler, "Bugün benim için mutlu bir gün. Kızım okula başlıyor. Ondan çok ben heyecanlıyım. O benden daha rahat. Yeni okulumuz çok güzel. Şartlarını beğendik. İnşallah iyi bir eğitim ve öğretim yılı olur" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atilla Gülsar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title