Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Onlar Basın Şehidi"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden DHA muhabirleri için, "Onlar basın şehidi, Van'de beraberdik.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden DHA muhabirleri için, "Onlar basın şehidi, Van'de beraberdik. Allah mekanlarını cennet eylesin." dedi.Bir takım açılışlara katılmak için tarifeli uçak ile Ankara'dan Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve ile partililer karşıladı. Bakan İsmet Yılmaz buradan Sivas Ziraat Odası'nın yeni yapılan hizmet binasının açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, daha sonra hayırsever işadamı Şefik Güngör tarafından yaptırılan 15 derslikli Şefik Güngör Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi okulunun açılışını yaptı. Burada bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Van'da 5,6'lık depremde Bayram Otel'in enkazı altında kalarak hayatını kaybeden DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için, "Onlar basın şehididir." dedi. Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Allah rahmet eylesin. Erciş'te bizimle beraberlerdi, Van'a beraber döndük, çok büyük üzüntü duyuyoruz. Basın şehidi, görevini yaparken öldüler. Mehmetçiklerimiz, öğretmenlerimiz, basındaki emekçi kardeşlerimiz görevlerini yaparken şehit oldular. Allah mekanlarını cennet eylesin. İnşallah son olur. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya dolayısıyla ailesine sabırlar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. "

İzmit Gölcük seferini yaparken kaçırılan Kartepe Deniz Otobüsü ile ilgili olarak ta konruşan Yılmaz, şunları söyledi:

"Terör çıkmaz sokak, terör çıkmaz sokak. Ehli insaf sahibi olan herkes bu ülkeye karşı, bu ülkenin insanlarına karşı, bu çocukların annelerine, babalarına karşı zerre kadar sorumluluğu olan herkesin söylemesi gerekir ki terör çıkmaz sokak, terörle hiçkimse bir şey elde edemez. Dolayısıyla herkesi buna çağırıyoruz. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Siz o çocuğun annesine babasına hangi gerekçeyle bir şey savunacaksınız. Terörle gidip de intihara sürüklüyorlar onları, kimileri onları şey ilan ediyorlar, farklı bir duruma koymak istiyorlar ki büyük bir hata ediyorlar. Yazık, annelerine babalarına yazık yani, o çocuklara yazık. Terörün çıkmaz sokak olduğunu bilsinler, tek isteğimiz bu. Diyorlar ki en makul olanının şunu demesi lazım minimumda. 'Benim için ölme, benim için öldürme'. Makul olan budur ama herkesin terörü kınaması lazım, terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör çıkmaz sokaktır, her kim onları yönlendiriyorsa yazık o çocukları intihara sürüklüyorlar. Milletimiz birlik beraberlik içinde olursa onlarında ulaşabileceği hiçbir şey olmayacaktır diyorum. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title