Haberler

Milli Parka Osmangazi Damgası

Uludağ Tepeden Tırnağa Yenileniyor

Osmangazi Belediyesi, Uludağ Milli Parkı'nda başlattığı koruma amaçlı imar planı ve peyzaj tasarım çalışmaları ile Türkiye'de bir ilke daha imza atıyor. Şehircilik Akademisi bünyesinde sürdürülen iki çalışmanın eş zamanlı yürütülmesiyle Uludağ en verimli şekilde kullanılırken, bir yandan da ciddi bir koruma altında olacak.

Uludağ'la ilgili yetki tartışmaları sürerken, Osmangazi Belediyesi kendi mücavir alanında kalan 106 hektar alanda koruma amaçlı imar planı ve peyzaj tasarım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ankara ve Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında analiz çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken peyzaj tasarım aşamasına gelindi.

BAŞKAN DÜNDAR'A BİRİFİNG

Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları da eş güdümlü olarak sürdürülüyor. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve bürokratlara sunum yapan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Çabuk ile Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halim Perçin ve Şükran Şahin, Uludağ Milli Parkı'nda yapılan çalışmaları aktardı. Her iki çalışmada da gelinen aşamanın masaya yatırıldığı toplantıda, teknik ekip Başkan Dündar ve belediye yetkililerinin sorularını da yanıtladı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Çabuk, 106 hektarlık alanda sürdürdükleri çalışma ile öncelikle bölgenin analizini yaptıklarını ve daha sonra bölgeye uygulanacak özgün peyzaj çalışmasının şekillenmeye başladığın kaydetti. Sarıalan, Çobankaya, Karabelen, Kirazlıyayla, Yılanlıkaya mevkiinde 5 farklı alanda yürütülen çalışmalarda bölgenin yapısı ve mevcut kullanım durumunun da göz önünde bulundurulduğunu aktaran Prof. Dr. Çabuk, Türkiye'de ilk defa iki plan çalışmanın bir arada yürütüldüğünü ve bunun Türkiye'de örnek olacağını düşündüklerini kaydetti. Çalışmanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından onaylanan Uludağ Gelişim Planı çerçevesinde yürütüldüğünün de altını çizen Prof. Dr. Çabuk, yapılacak çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğinde bu planla ilgili revizyon talebinde bulunulacağını da kaydetti.

ULUDAĞ FARK ATACAK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bilgilendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Uludağ'ın Türkiye ve Bursa için vazgeçilmez bir zenginlik olduğunu söyledi. Başkan Dündar, oluşturdukları Şehircilik Akademisi ile kentin kaçak yapılaşmadan arındırılması ve geleceğe sürdürülebilir bir şekilde aktarılması için çalıştıklarını anlatırken, Bursa'nın gözbebeği durumundaki Uludağ'ında adına yakışır bir hamle getirmek için çaba harcadıklarını kaydetti. Uludağ'da yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin batı standartlarında göz alıcı bir merkeze dönüşeceğini vurgulayan Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak attıkları her adımda toplumun ihtiyaçları ve kentin önceliklerini göz önünde bulundurarak, bilimsel çözümler ürettiklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title