Haberler

Midyat - Darbeci Askerin İsmini Taşıyan Okula, Şehit Polis İsmi Verildi

Darbeci askerin ismini taşıyan okula, şehit polis ismi verildiMARDİN'in Midyat İlçesi'nde, 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sırasında ölen ihtilalci Harbiyeli Topçu Teğmen Ali İhsan Kalmaz'ın adını taşıyan okula, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Midyatlı özel harekat polisi Velit Bekdaş'ın adı verildi.

Darbeci askerin ismini taşıyan okula, şehit polis ismi verildi

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sırasında ölen ihtilalci Harbiyeli Topçu Teğmen Ali İhsan Kalmaz'ın adını taşıyan okula, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Midyatlı özel harekat polisi Velit Bekdaş'ın adı verildi. Şehit Velit Bektaş İlk ve Ortakolu'nun hem yeni tabelası değiştirildi hem de yeni eğitim ve öğretime törenle başlandı.

Midyat'ın Yunus Emre Mahallesi'nde 1962 yılında eğitim-öğretime açılan ve şuan yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü Ali İhsan Kalmaz İlkokul ve Ortaokul'un adı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan hava saldırısında şehit düşen özel harekat polisi Velit Bekdaş'ın adı ile değiştirildi. Düzenlenen törene, Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Ak Parti İlçe Başkan Melih Güneştan, Okul Müdürü Avni Şengül, şehit Velit Bekdaş'ın eşi Meryem Bekdaş, babası Abdulkadir ve annesi Leyla ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'in şehitler için yaptığı dua ve şehit Bekdaş için yazılan şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Okulun Türkçe Öğretmeni Gamze Demir, okulun tarihçesi ve yapılan değişiklik ile ilgili yaptığı kısa konuşmanın ardından konuşan Midyat Milli Eğitim Müdür Abdulkadir Altay, "Bizler neden okula geliyoruz biliyor musun? Kendimizi yetiştirmek, ailemize, milletimize, vatanımıza hayırlı bir evlat olmak için. Bakın önümüzde çok güzel bir örneğimiz var. Okulumuza ismini verdiğimiz şehit kardeşimiz Velit Bekdaş'ımız var. Bakın Şehit kardeşimiz, sizin gibi bu okulda eğitim öğretime başladı bu okuldan mezun oldu. Sadece kendisi için okumadı, sadece kendisi için yaşamadı. Kendisi o kadar emek verdi, çalıştı ki Allah'u Teala bu emeğinin karşılığını O'na şahadet olarak, şehitlik mertebesi olarak ödül verdi. Şimdi bizler, dürüst çocuklar, dürüst insanlar olarak yetiştirileceğiz inşallah. Vatanımıza, milletimize, hayırlı evlatlar olacağız inşallah. ve bizim de inşallah yaptığımız icraatlarla şehidimiz gibi ismimiz anılacak. Bizim hemşerimiz Aziz Sancar gibi ismi anılacak. Bu konuda ben sizden bir çalışma sözü isteyeyim mi, çalışacak mıyız?" sözüne karşılık, öğrenciler de hep bir ağızdan yüksek sesle 'evet'cevabını verdiler.

Şehit Velit Bekdaş'ın babası Abdulkadir Bekdaş da tören sonrası yaptığı açıklamada, "Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Memnun olduk" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Ak Parti İlçe Başkan Melih Güneştan, şehit Velit Bekdaş'n babası Abdulkadir Bekdaş ile birlikte, okulun isminin yazılı olduğu tabelayı takarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sırasında şehit Bekdaş'ın yakınlarının duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şafi Midyat Politika Güncel Haberler

title