Haberler

MHP Milletvekili Yücel Bulut, sosyal medya fenomenlerine tepki gösterdi

Güncelleme:

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sosyal medya fenomenlerinin kötülüğün meşrulaşmasına ve yayılmasına destek verdiğini belirterek, cehaletin hoş görülemeyeceğini ve ahlaki değerlerin korunması gerektiğini vurguladı.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda; "Millet yapımız; sapkın sosyal medya fenomenlerinin ucube içeriklerinin etrafında yuvalanmış ve şuursuzca verdikleri destek ile kötülüğün meşrulaşmasına ve yayılmasına çanak tutan cehalet sarmalanın saldırısı altındadır. Cehalet meşrulaştırılamaz, cehalet hoş görülemez, cahilce davranışlar bir tercih ve hak olarak değerlendirilemez… Teşhircilik ne bir para kazanma yöntemi ne de bir yaşam tarzı olarak topluma dayatılamaz, genel kabul görecek şekilde sıradanlaştırılamaz. Ahlaki refleksler mutlaka etkili bir hukuki mücadele ile desteklenmeli, bir avuç çığırtkan ve sapkının başları sıkıştıkça ağızlarında sakız gibi çiğnedikleri özgürlük, fikir hürriyeti ve modernizm gibi kavramların arkasına sığınmalarına aldırış etmeden ve bu kavramları daha fazla kirletmelerine müsaade etmeden toplum yapımız bu aşırılıklardan arındırılmalıdır" dedi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Bakanlığı bütçesi üzerinde konuştu. Bulut, şunları söyledi:

"İnsan var oldukça, hukuk da var olacak… İdeal olan hukuk sistemine daha süratli ilerlemenin önkoşulunun yeni bir anayasa olduğu açıktır. Türkiye'nin acilen, sivil, demokratik, milli, yerli ve bütünüyle yeni bir anayasa ile buluşturulması tarihi bir görev ve omuzlarımıza yüklenmiş milli bir ödevdir…

Bundan 100 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimize kazandırdıkları siyasi bağımsızlığın ebediyen var olması ve tarihi anlamına uygun daha güçlü bir kazanıma dönüşmesi için ekonomik ve kültürel bir bağımsızlıkla da taçlanması gerekmektedir. Türkiye Yüzyılının gerçek manada kapılarını aralayacak olan; kendi kurumlarını dünya ile uyumlu, ama öncelikle kendi kültürel birikimine uygun ve tarihi kodlarını temsil eden, 1000 yıllık devlet geleneğinin milletimize bahşetmiş olduğu; siyasi, sosyal ve kültürel mirası taşıyacak şekilde yeniden dizayn etmek olacaktır. İşte bu yeniden inşa sürecinin en önemli adımı, yeni ve milli bir anayasanın bir bütün olarak milletimizle buluşturulması olmalıdır…

Emperyalizm ve izdüşümleri bir yandan milli birlik ve beraberliğimizi sarsacak sinsi propagandalarına hız kesmeden devam etmekte, bir yandan topluma kirli bilgi ve dezenformasyon eşliğinde kin ve nefret şırınga ederken, diğer yandan şuursuzca artan sosyal medya kullanımı toplum yapımızı içten içe çürütmeyi hedef almaktadır.

Milli hedefler etrafında birleşen fedakar millet yapımız; sapkın sosyal medya fenomenlerinin ucube içeriklerinin etrafında yuvalanmış ve şuursuzca verdikleri destek ile kötülüğün meşrulaşmasına ve yayılmasına çanak tutan cehalet sarmalanın saldırısı altındadır. Cehalet meşrulaştırılamaz, cehalet hoş görülemez, cahilce davranışlar bir tercih ve hak olarak değerlendirilemez. Ahlaksızlık; demokratik sınırlar içinde hukuk koruması altında bir yaşam tarzı ya da tercih olarak kabul edilemez, yaptırımsız bırakılamaz.

Teşhircilik ne bir para kazanma yöntemi ne de bir yaşam tarzı olarak topluma dayatılamaz, genel kabul görecek şekilde sıradanlaştırılamaz. Toplumun ahlaki duyarlılıklarının her gün sistemli bir şekilde aşındırıldığı, böylece her türlü ahlaksızlığın sıradanlaştığı ve toplum yapımızın günden güne bayağılaştırılmak istendiği bu sinsi sürece kayıtsız kalınamaz. Ahlaki reflekslerin mutlaka etkili bir hukuki mücadele ile desteklenmesi, bir avuç çığırtkan ve sapkının başları sıkıştıkça ağızlarında sakız gibi çiğnedikleri özgürlük, fikir hürriyeti ve modernizm gibi kavramların arkasına sığınmalarına aldırış etmeden ve bu kavramları daha fazla kirletmelerine müsaade etmeden toplum yapımız bu aşırılıklardan arındırılmalıdır.

Yeni bir anayasa ile milli kültürümüz, tarihi birikimimiz ve ahlaki değerlerimiz çerçevesinde devletimizin yeniden teşkilatlandırılması mücadelesine devam etmeli, dünya tarihinde derin izler bırakan medeniyetimizin güçlü, tam bağımsız ve refah seviyesi yüksek bir şekilde geleceğe taşınması kararlılığını sürdürmeliyiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Tbmm Genel Kurulu Sosyal Medya Milletvekili Yücel Bulut Tokat MHP Hukuk Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title