Haberler

MHP Milletvekili Balkız: Seçim Barajı Yüzde 5'e İnmeli

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisinden Manisa milletvekili seçilen Zeynel Balkız, seçim barajının yüzde 5'e çekilmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Manisa milletvekili seçilen Zeynel Balkız, seçim barajının yüzde 5'e çekilmesi gerektiğini söyledi.

7 Haziran'daki genel seçimlerde MHP'den milletvekili seçilen Manisa Barosu eski Başkanı Zeyrel Balkız, teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak partisinin Akhisar ilçe teşkilatını ziyaret eden Balkız, burada 25'inci dönem milletvekillerinin belirlendiği seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Partisinin Manisa'da beklenen sonucu alamadığını belirten Balkız, "Seçim sonuçları iktidar partisi AKP'ye adeta darbe oldu. Millet, AKP'nin oylarını 10 puan indirdi, CHP yerinde saydı. MHP ise buna rağmen 3 puan kazanç elde etti. HDP de emanet oylarla barajı aştı. Seçimler 6 ay sonra yapılsaydı, Manisa için çok farklı olurdu. MHP olarak, Büyükşehir Yasası'nın uygulanmasındaki aksaklıklar nedeniyle ilimizin her köşesine ulaşmakta ve bazı belediyelerle uzlaşmakta zorluklar çektik. Önümüzdeki günler ve aylarda büyükşehir belediyemiz ilimizin her köşesine hizmet götürecektir. Seçim sonuçları sonucu milletimiz AKP'yi iktidardan indirmiştir. CHP'den iktidar olmasını beklemiyor. MHP'ye ise iktidar yürüyüşü yolunu açmıştır" dedi.

"BARAJ YÜZDE 5 OLSA HDP BU KADAR OY ALAMAZDI"

2002 yılı milletvekilliği genel seçiminde aday olduğu partisinin üç milletvekili çıkaracak oyu almasına rağmen yüzde 10 barajını geçemediği için TBMM'ye gidemediğninin hatırlatılması üzerine ise Balkız, "Yüzde 10 olan seçim barajı mutlaka yüzde 5'e inmelidir. Genel başkanımız da bunu değişik zamanlarda açıkladı. HDP yüzde 10 barajını aşarken, bundan faydalandı. Baraj yüzde 5 olsaydı, HDP bu kadar oy alamaz ve bu kadar milletvekili çıkaramazdı" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeynel Balkız Akhisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title