Haberler

MHP'li Yeniçeri: Hsyk, AKP'nin İhtiyaçlarına Uygun Hale Getiriliyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından, HSYK teklifiyle yapılacak düzenlemelerin AK Parti'nin ihtiyaçlarına göre hazırlandığını öne sürdü.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından, HSYK teklifiyle yapılacak düzenlemelerin AK Parti'nin ihtiyaçlarına göre hazırlandığını öne sürdü. Yeniçeri, "İktidar, HSYK'yı tam denetim altına almak istiyor. Kuvvetlerin ayrılığını ortadan kaldırdığı için muhalefetin ve AB'nin baskısıyla askıya alınan HSYK düzenlemesinin bazı maddelerini AKP yeniden TBMM genel kuruluna getiriyor" dedi.

Yeniçeri Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile, bugün Genel Kurul'da yeniden görüşmelerine başlanacak olan HSYK teklifini değerlendirdi.

30 Mart seçimlerine kadar "AK Parti'nin, toplumu şok edecek ve "artık bu kadarı da olmaz' dedirtecek türden kirli iş ve ilişkilerle ilgili kayıtların ortaya çıkmasından korktuğunu" öne süren Özcan Yeniçeri, "Bu nedenle; 30 Marta kadar iktidar mensuplarının on iki yıldır yaptıkları muamelelere ilişkin kayıtların, konuşmaların ya da benzer görüntülerin ortaya çıkmasını engellemek istiyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bekleyen internet düzenlemesinin de bu nedenlerle hazırlandığını kaydeden MHP'li Yeniçeri, "HSYK'yı iktidar tam denetim altına almak istiyor" diye konuştu.

Özcan Yeniçeri, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdığı için, muhalefetin ve AB'nin baskısıyla askıya alınan HSYK düzenlemesinin yeniden gündeme alınmasını eleştirerek, "Adalet Bakanı HSYK'yı toplayarak şu anda Genek Kurul'da olan 43 tetkik hâkimini, 100'ün üzerinde müfettişi, bir genel sekreteri ve 4 genel sekreter yardımcısıyla ilgili düzenleme yapmak istiyor" iddiasında bulundu.

Söz konusu kanunun yasalaşması halinde; Adalet Bakanı'nın, istediği Daire'ye arzu ettiği üyeyi atayabileceğini dile getiren Yeniçeri konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda ancak HSYK'nın 12 üyesinin kararıyla HSYK üyeleri hakkında soruşturma açmak mümkünken, artık inisyatif Adalet Bakanı'nın eline geçecek. HSYK Genel Kurulu, önümüzdeki günlerde toplanacak ve HSYK bünyesinde bir deprem yaratacak kararların alınması söz konusu olacaktır. Birçok tetkik hakimi, müfettiş yerini kaybedecek, HSYK Genel Sekreteri değiştirilecektir. AKP 17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra operasyonun savcılarını değiştirdi. Adli kolluk yönetmeliğini değiştirdi. Operasyon yapan emniyet yetkililerinin değiştirdi. Mahkemeleri değiştirdi. Bütün bunlar yetmedi şimdi de yolsuzluk ve rüşvet kavramın değiştirmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu Özcan Yeniçeri Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title