Haberler

MHP'li Vural: Başbakan Hürrem Sultan Sendromu Yaşamaktadır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı eylemcileri için söylediği sözleri eleştirirken, "Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor, bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı"...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı eylemcileri için söylediği sözleri eleştirirken, "Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor, bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı bir cami tartışmasına indirgiyor, bir alkol tartışmasını, din tartışmasın haline dönüştürüyorMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı eylemcileri için söylediği sözleri eleştirirken, "Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor, bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı bir cami tartışmasına indirgiyor, bir alkol tartışmasını, din tartışmasın haline dönüştürüyor. Bu zihniyet tükenmiştir. Başbakan Hürrem Sultan sendromu yaşamaktadır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Gezi Parkı protestolarını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın yurtdışına çıkmasını eleştiren Vural, "Esad'a talkımı verip salkımı yiyen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakan Erdoğan söylemleri ile milleti tahrik etmeye devam ediyor. Gezi Parkı'ndaki olayları polisin üzerine atar. Bu kişi Brütüs sendromu ile herkesi satmaktadır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "Yüzde 50'lik kesimi evde tutuyorum" yönündeki açıklamalarını sert dille eleştiren Vural, şöyle devam etti:

"AK Parti'ye oy veren seçmenleri bu tip kutuplaştırıcı ve marjinalleştirici gelişmelerle kendisine oy vermelerine temin etmek için kirli ve pis bir oyun derin mahfillerde hazırlanmıştır. Kullanılan ifadeler ve sözlerle milleti aşağılayan ve tepeden bakan bir darbeci zihniyet iktidardır. Bugün miLletin iradesi ile iktidarı ile Erdoğan uygulamaları ve kutuplaştırıcı politika ve söylemleri ile milleti kendisinin boğan nefessiz bırakan Frankenştayn'a dönmüştür.

28 Şubat ürünü olan Erdoğan kendi 28 Şubatlarını oluşturmaktadır. Bu bakımdan Erdoğan zihniyeti güç medeniyetinin temsilcisidir. Bu güç medeniyetinin bizi boğmasına çatıştırmasına, aramıza fitne sokmasına, kardeşliğimize darbe vurmasına izin vermeyelim. Bu uygulamaların, politikaların bedelinin hepimiz ödüyoruz. Bugün bu milletin manevi değerleri kimliği tartışılır hale gelmişse, bugün geldiğimiz bu noktada şucular sucular diye ayrılmaya başlamışsak, bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'ın her dediğini doğru gösteren ve pazarlayan zihniyetlerdir. Bu zihniyete karşı gelin hep beraber demokrasinin gücünde birleşelim. Bugün bu tehlike güç hepimizin hayat alanına müdahale etmeye, hepimizi yönlendirmeye devam etmektedir. Onun için bu zihniyet ile mücadele etmek demokrasiye ve hukuk devletine büyük bir hizmet olacaktır. Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor. Bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı bir cami tartışmasına indirgiyor, bir alkol tartışmasını, din tartışmasın haline dönüştürüyor bu zihniyet. Bu zihniyet tükenmiştir. Hürrem Sultan sendromu yaşamaktadır. Tükenmişliğin sendromundan başka bir anlam taşımıyor. İşte bu sendrom Başbakan'ın akıl almaz işlere yöneltmektedir. Dış politika da bitmiştir. İçeride PKK'ya teslim olmuştur. Demokratik tepkileri köşe yazarlarının en ufak eleştirisini bile hazmedemeyen bu zihniyeti daha ne kadar daha tahammül edeceksiniz? Başbakan maalesef söylemleri ile körükle gitmektedir."

Vural, Başbakan'ın bu sözleriyle halkı ayrıştırmak istediğini savunarak, Gezi Parkı projesine ilişkin bir söylediğinin diğerini tutmadığını ifade etti. Tablet bilgisayarından Başbakan Erdoğan'ın çeşitli açıklamalarını dinleten Vural, "Bu adamın ne dediğini anlayan varsa bana anlatsın. Ne istiyor? Sürekli olarak yalpalıyor. Zıp oraya zıp buraya. AVM var mı, Topçu Kışlası var mı? Bir var bir yok" dedi. AK Partili İnebolu Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu'nun "Anıtkabir'i de yıkacağız' twittine tepki gösteren Vural, "Haddini bileceksin. Cumhuriyeti yıkacaklar. Şu zihniyete bakın" diyerek şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan, ey Recep Tayyip Erdoğan sözüne lafına dikkat et. Milleti hor gören, aşağılayan söylem ve uygulamalardan vazgeçin. Bu millet Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. sınıf vatandaşıdır. Bu millet esini kulun değil, memurun değil. Firavun'u bir sinek alaşağı etmiştir, senide bu millet bir çınar gibi sandıkta alaşağı edecektir."

Soruları da cevaplayan Vural, yaşananların yabancı basında Türk baharı olarak nitelendirilmesine ilişkin "Bugün bu süreç içerisinde bunu tür girişimleri Türk baharı adı altında yönlendirmek isteyenler muhtemel çözüm sürecinde verdikleri sözü yerine getirmesi için AKP'yi tehdit amacı ile kullanıyor olabilirler. Çok dikkatli olunmalıdır. Biz Türk milletini baharını sandıklarda olacağını düşünüyoruz. Şiddet sarmalı ile bu tip hareketleri marjinalleştirerek sandıktan uzaklaştırılması gibi bir oyuna düşmediğimizi ifade ediyorum. Bu milletin bölünmesine, adını silinmesine, millet egemenliğini parçalanmasına yönelik adımlar atıldığı zaman o zaman neyin ne olacağını görürler" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yürütmenin başı olmasına rağmen bugüne kadar tavır koyamadığını, AK Parti'nin gönderdiği bütün yasaları noter gibi onayladığını savunan Vural, "Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan aynı zihniyette. Yürütmenin başı olarak daha kararlı bir tavır içinde olmalıdır. İyi polis kötü polis anlamında toplumun yönlendirmek amacıyla mı söyleniyor bu söylemler, doğrusu bunu da şüpheyle karşılıyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hürrem Sultan Oktay Vural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title