Haberler

MHP'li Türkeş: Gezi'de Herkese Ders Çıkmıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP olarak Gezi Parkı eylemlerine fiilen katılmadıklarını hatırlatarak, Gezi'de herkese ders çıktığını belirtti MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP olarak Gezi Parkı eylemlerine fiilen katılmadıklarını hatırlatarak, Gezi'de herkese ders çıktığını belirtti MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP olarak Gezi Parkı eylemlerine fiilen katılmadıklarını hatırlatarak, Gezi'de herkese ders çıktığını belirtti.

Türkeş, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı eylemlerinde, çoğunluğu "apolitik" olan 90'lılar kuşağının savunduğu yeni değerlerle tanışıldığını, gençlerin ne kadar yaratıcı olduklarını yaptıkları barışçıl eylemlerle tüm dünyaya gösterdiklerini, kimseye zararı olmadan akşamları belli bir saatte "tencere-tava" vasıtasıyla tepkisini ifade eden bir sosyal tabakanın varlık belirttiğini dile getirdi. Barışçıl gruplara sızan ve kışkırtmacı davranışlarla şiddeti körükleyen yapıların hoş görülmelerinin asla mümkün olmadığına dikkat çeken Türkeş, şunları ifade etti:

"Gezi'den nemalanarak, oluşan kargaşa sebebiyle, darbe çığırtkanlığı yapanları, demokratik değerlere kast edenleri ve ortak hayat irademizi zedelemeye teşebbüs edenleri de, böylelikle yeniden hatırlamış ve görmüş olduk. Yine Gezi'den hareketle başörtülü-başörtüsüz ve Sünni-Alevi çekişmesini gerek devlet katındaki "sorumluluk sahipleri', gerekse de irili-ufaklı muhalif oluşumlar tazelemişlerdir. MHP olarak, bu sürece fiilen katılmadık. Bu sebepten ötürü hem tebrik edildik, hem de eleştirildik. Ne var ki bugün varılan noktada sorumlu siyasetimizin faydalarını görüyor ve ne denli doğru bir tavır aldığımızı da daha iyi idrak ediyoruz. Bugün biliyoruz ki, Gezi'de herkese ders çıkmıştır."

-"GENÇLERİN "ARAMIZDA HİÇBİR PARTİYİ İSTEMİYORUZ' MESAJLARINA KULAK VERDİK"-

Dini hassasiyetleri ve aidiyeti kaşımadıklarını, herkesi olduğu ve olmak istediği gibi kabul ettiklerini vurgulayan Türkeş, şunları ekledi:

"Biz etnik ayrışmaya, AKP-CHP-PKK üçgeninin felaket senaryosuna dahil olmadık. Anadile, kökene, ailevi tarihe hürmet etmekle beraber herkesi kucaklayan Türk milleti hakikatinden bir milim dahi ayrılmadık. Biz milli ve manevi değerlerimize sadık kaldık. Ankara'da iktidar tarafından yürütülen toplum mühendisliğine de, ana muhalefetin seçkinci eğilimlerine de karşı çıktık. Herkesin kendince doğru gördüğü hayat tarzının muhafazasına sonuna kadar sahip çıktık. Biz, iktidar olmak uğruna ne faiz lobisine, ne İstanbul sermayesine, ne de Anadolu sermayesine yaranmaya çalışmadık, küçükleri düşündük ve onlara dayandık; işçiye, köylüye, memura ve esnafa gittik. Nihayet biz Gezi'de sırf birileri istedi diye sokaklara çıkmadık, tuzaklara düşmedik. Genç vatandaşlarımızın barışçıl gösterilerini beğeni ile izlemekle birlikte onların "aramızda hiçbir partiyi istemiyoruz" mesajlarına kulak verdik. Ankara'da rakamlarla, istatistiklerle, anketlerle düşünülmektedir. Fakat sahada, gerçekte yaşananlar basit bir matematiksel verinin çok ötesindedir; savrulan hayaller, yitirilen umutlar, alevlenen öfkeler ve tepetaklak olan hayatlar mevzubahistir. Bir noktadan sonra hepsi makro-ekonomik veya sosyolojik değerlendirmeleri aşarak kişisel hikayelere dönüşmektedir ki; bunlar ayrı ayrı, özgün bir şekilde ele alınmalı ve işlenmelidirler." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Yıldırım Tuğrul Türkeş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title