Haberler

MHP'li Türkeş: Devlet Otoritesi Çökmüştür ve Yeniden Diriltilmelidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti iktidarının devletin en temel işlevlerini yürütmekten aciz olduğunu ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti iktidarının devletin en temel işlevlerini yürütmekten aciz olduğunu ifade etti.

Türkeş yazılı açıklamasında, dolaylı verginin toplam vergi gelirleri içindeki payının yüzde 70 olduğunu ifade ederek, bunun Türkiye'de çok kapsamlı bir kayıt-dışı ekonomik sistemin tesis edildiğini gösterdiğini belirtti. Özellikle varlıklı tabakada yer alan fertlerin gelirlerinin büyük bir kısmını devlete beyan etmediklerini kaydeden Türkeş, şunları dedi:

"Daha keskin bir ifadeyle açıklarsak toplumdan, halktan çalıyorlar. Hükümet gerekli takibatı yapmıyor ya da yapamıyor, tedbirleri alamıyor ve ya almıyor ve bu kaçakçılığa alenen göz yumuyor. Devlet, gelirler doğru beyan edilmediği için vergiden gerekli kazancı sağlayamıyor ve kasasını dolduramıyor. Devletin kasası dolmadığı için de dolaylı vergilerin payı artıyor, yani yükün tamamı zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın tüketicinin sırtına bindiriliyor."

-"KAYIT-DIŞI EKONOMİ OLDUĞU İÇİN HIRSIZLIK VARDIR, YAĞMA VARDIR"-

"17 Aralık 2013'te ayyuka çıkan rüşvet ve yolsuzluk skandalı, Hükümetin bu meseleye bakışını da açıkça ortaya koymaktadır" diyen Türkeş şöyle devam etti:

"İstifa eden Bakanların oğullarının ve Halkbank Genel Müdürü'nün evlerinde bulunan paralar, kayıt-dışı ekonominin en somut delilleridir. Kayıt-dışı ekonomi olduğu için hırsızlık vardır, yağma vardır, talan vardır. Kayıt-dışı ekonomi; halkın eğitim, sağlık, ulaşım, barınma ve beslenme hakkının gaspıdır.

AKP iktidarı, 11 yıllık iktidarının nihayetinde daha devletin en temel işlevlerini yürütmekten acizdir. AKP iktidarı ne vergi toplayabilmekte, ne can ve mal emniyetini temin edebilmekte, ne de hukuk gereksinimlerini karşılamaktadır. Her koldan, her şubesiyle çatırdayan ve çürüyen bir iktidar yapısı mevcuttur. Devlet otoritesi çökmüştür ve yeniden diriltilmelidir. Devletin otoritesine en çok mazlumlar, en çok korunmasızlar ihtiyaç duyarlar; haklarının layığıyla savunulması için. AKP iktidarı artık miadını doldurmuş ve Türkiye için yeniden inşa süreci başlamıştır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Yıldırım Tuğrul Türkeş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title