Haberler

MHP'li Kilci: Haksızlığa İsyan Ediyorum

Mhp Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Bugün TV, Kanaltürk TV ile Millet ve Bugün gazetelerine polisin girmesi ve yönetimlerine kayyum atanmasını eleştirdi.

Mhp Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Bugün TV, Kanaltürk TV ile Millet ve Bugün gazetelerine polisin girmesi ve yönetimlerine kayyum atanmasını eleştirdi. Kilci, "Bir vatandaş olarak bu yapılan haksızlığa isyan ediyorum" dedi.

MHP'li Kilci, Türkiye'de siyasi bir olayın yaşandığını, Bugün TV ve Kanaltürk TV yayınlarının karartılmasının, tarihe kara bir leke olarak geçeceğini, Cumhuriyet tarihinde darbe dönemlerinde bile yapılmamış bu utanç verici bu uygulamanın, tamamen siyasi bir linçin sonucu olduğunu söyledi.MHP'li Kilci, "Anayasa'nın 30'uncu maddesi gayet açıktır ve tartışmaya meydan bırakmamaktadır. AKP'nin 'çıraklık, 'kalfalık' ve 'ustalık' safsatasına, 'kayyumculuk' ve 'karartmacılık' sıfatlarını da eklemiş olması, çok düşündürücüdür. Bunların, toplumumuz tarafından kabul edilmemesi gerekir"  ifadelerini kullandı. Kendisinin kayyumu çok iyi bildiğini, geçmişte kayyumla çalıştığını vurgulayan Kilci, şunları kaydetti:

"Bu siyasi bir linçtir. Bu olay, Türkiye'de herkesin başına gelebilir. 'Eğer bizden değilseniz, sizin yaşam hakkınız yok' denilmektedir. Basın hürdür, hür olmalıdır, insanlara doğru haberi ulaştırmalıdır. Siyasi olaydan dolayı, böyle 2 televizyonla, 3 gazete ve bir radyonun kayyumlar tarafından yönetiliyor olması ve onların karartılması gerçekten düşündürücüdür. Bu kendinden olmayanların, diğer basın yayın organlarını kastederek söylüyorum, onların da her an başlarına gelebilir. Türkiye bu olmamalıdır. Özgürlükler ülkesi olmalıdır Türkiye. Herkes düşündüğünü çok rahat söyleyebilmelidir. Bölücü ve yıkıcı unsurların dışında çok rahat bir biçimde haber alma hürriyetinin devam etmesi gerekir. Ama maalesef Türkiye'de son yıllarda gördüğümüz diktatörlerin neler yapabileceğinin çok açık örneklerinden, göstergelerinden biri de budur. Halkımızın bunlara da çok dikkat etmesi ve haykırması, ses vermesi lazım. Ben buradan bir vatandaş olarak bu yapılan haksızlığa isyan ediyorum." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ali Kilci Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title