Haberler

MHP'li Büyükataman "AKP Dinlendirilmeli"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, AK Parti Hükümeti'nin seçim sandığı ile dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, AK Parti Hükümeti'nin seçim sandığı ile dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye ses ver", "Sesime kulak ver" sloganlarıyla yollara düşeceklerini söyledi.

MHP'nin seçim startı verdiği, İzmir milletvekili aday adaylarını kamuoyuna tanıttığı İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda duvarlara, üzerinde 'Sağlık güvencesiz kimse kalmayacak', 'Emeklilere her yıl eylül ayında kış yardımı olarak bir maaş ikramiye verilecek', 'Asgari ücret net 825 lira olacak', 'Hilal kartla kimse aç, açıkta kalmayacak', 'Çiftçilerimiz desteklenecek, mazot, gübre, ilaç, tohum, fide üzerindeki KDV ve ÖTV hemen kaldırılacak', 'Yaşlılarımız için maaşlarında iyileştirme bakıma muhtaç olanlara bakım evi yapılacak' yazılı afişler asıldı.

MHP HEYETİ 3 GÜN İzmir'DE KALACAK

Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Osman Çakır, Mehmet Ekici, Recai Yıldırım, Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir milletvekilleri Ahmet Kenan Tanrıkulu, Şenol Bal, Erdal Sipahi, Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Aydın milletvekilleri Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu, Recep Taner, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, Antalya milletvekilleri Hüseyin Yıldız, Yusuf Ziya İlgeç, Afyon Millevekili Abdülkadir Akcan ile Merkez Yönetim kurulu üyeleri katıldı. MHP'li heyet, üç gün İzmir'de ilçe yönetimlerini, sivil toplum kuruluşlarını siyaset ederek seçim bildirgesini de anlatacak.

PERİŞANLIK DİZ BOYU

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Ak Parti'nin ülkenin her alanında yıkım politikası izlediğini öne sürerek, "Türkiye AKP'nin yıkım ve tahribatının her alanda ağırlaştığı bir ortamda genel seçime gidiyor. İş ve AŞ sorunlarının altında ezildi, terörle mücadele zaafa uğratıldı, PKK'nın siyasallaştırılması için gerekli adımlar hayasızca atıldı, nifak tohumları saçıldı, ayrışma ve husumet düğmesine basıldı. İmralı canisi ile pazarlık yürüten AKP Hükümeti bölücü emellerini PKK açılımı ile siyaset sahnesine taşıdı. Ayrı bayrak, ayrı dil ve özerk yönetim zırvalarıyla boy gösterdiler. Yoksullukla milleti köşeye sıkıştırdı, hayatın her alanı AKP vurgunu yedi. Toplumun her kesimi nasibini aldı, perişanlık diz boyu arttı. Üretenlerin derdi büyüdü, yatırımcıların hayali söndü. Sekiz yılda iç ve dış borç arttı. Gelir dağılımı adaletsizliği kaygı verici boyuta ulaştı. AKP yandaşları yolsuzluk kervanı düzerken, vatandaş geçim derdine düştü" dedi.

HER TÜRLÜ DAYATMAYA İNAT İKTİDARA ULAŞACAĞIZ

Büyükataman, iktidarın alternatifsiz olmadığını ileri sürerek, "Kimse alternatifsiz rakipsiz eşsiz ve yeri doldurulamaz değildir. AKP ile daha fazla gidilmesi, telafisi olmayacak yollara gidecektir. Başbakan Erdoğan ve partisinin dinlenmesi ve seçim sandığı ile kenara çekilmesi zorunlu hal almıştır. Sekiz yılı aşkın görevde bulunan AKP Hükümeti, demokratik yollardan yakasından tutulacak ve 12 Haziran'da alaşağı edilecektir" diye konuştu.

Büyükataman, seçim döneminde partinin 'Sesime kulak ver', 'Türkiye ses ver' sloganlarını kullanacağını belirterek, "Türkiye'de dere tepe düz gideceğiz. Yeter artık diyenlere, iş bekleyenlerle, ekmek isteyenlerle ve lider ülke Türkiye özlemini yürekte taşıyanlarla kutlu yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Her türlü dayatmaya inat, mutlaka iktidara ulaşacağız" dedi.

MHP'nin aday adayları

MHP'nin İzmir'deki 45 milletvekili aday adayı şu isimlerde oluştu:

BİRİNCİ BÖLGE: Füsun Koroğlu Çorakçıoğlu, Armağan Elçi, Süleyman Hakan Irgıt, Rıfat Emekçi, Dursun Müsavat Dervişoğlu, Serap Özöktem, Rahmi Şen, Ebubekir Sıddık Korkmaz, Emine Ateş, Figen Tosunor, Hasan Yıldız, Hasan Zerek, Mehmet Üste, Mevlüt Taga, Mustafa Gürbüz, Mustafa Sepil, Nurettin Tanrıverdi, Oktay Vural, Selahattin Şahin, Şenol Bal, Turan Gündoğan, Tülay Üste, Ümit Akkuş, Neslihan Çelik.

İKİNCİ BÖLGE: Ahmet Katmerci, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Cengiz Bulut, Özgür Çakmak, Figen Ağırbaşlı, Hatice Bölük, Hayati Evcil, İnanç Bilgi, Kamil Erdal Sipahi, Kenan Yalavaç, Lütfü Kılınç, Mehmet Topbaş, Muhammed Demir, Mustafa Basmacı, Emre Eryıldıran, Mutlu Acar, Neriman Tansel Akdağ, Ramazan Kartal, Sedat Demirel, Sündüz Uzun, Yalçın Koçyiğit. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title