Haberler

MHP'li Balatlı: Manisa'nın Kaderini Manisalılar Belirlemedi

Manisa'da 1 Kasım genel seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan ve 1 milletvekilini Ak Parti'ye kaptıran MHP'nin İl Başkanı Tanju Balatlı, yurtdışı oyların bir şehrin kaderini etkilemesini doğru bulmadığını söyleyerek, "Manisa'nın kaderini Manisalılar belirlemedi.

Manisa'da 1 Kasım genel seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan ve 1 milletvekilini Ak Parti'ye kaptıran MHP'nin İl Başkanı Tanju Balatlı, yurtdışı oyların bir şehrin kaderini etkilemesini doğru bulmadığını söyleyerek, "Manisa'nın kaderini Manisalılar belirlemedi. Manisa'da yiyip içmeyen kişilerin buranın kaderini etkilemesi anayasaya aykırı. Bu sorgulanmalıdır" dedi.

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede genel başkanların ve genel merkez siyasetinin ön planda olduğunu savundu. MHP üzerinden kara propaganda yürütüldüğünü öne süren Balatlı, partinin oylarının 7 puan düşmesinin partinin tüm organlarında sorgulanacağını ve hatanın nerden kaynaklandığının araştırılacağını söyledi. MHP'de genel başkan değişikliğine yönelik imza toplama kampanyalarının etik olmadığını savunan Balatlı, "Burası pazarcılar odası değil. MHP geleneği olan bir partidir. Eğer böyle bir isteğiniz varsa kongrede çıkar aday olursunuz. İmza toplayarak kimse kendini partiden üstün göremez. Birilerinin partiye zarar verecek açıklamalarda bulunmasını doğru bulmuyorum. Partinin mahremiyeti ulu orta yerde konuşulmaz. Bunlar reklama dönük hareketlerdir. İmza toplayanlar hangi vasıfla imza topluyorlar?" dedi.

'BALKIZ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLSUN'

7 Haziran'da MHP'den milletvekili olan ancak 1 Kasım'da aday gösterilmeyen Zeynel Balkız'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "MHP'yi Türkiye projesi olarak görmüyorum. 1 Kasım listesiyle merkez sağ oylarını kaybetti" açıklamasını eleştirdi. Balatlı, "Madem merkez sağın o kadar oyu var, Zeynel Balkız Cumhurbaşkanlığı makamına aday olsun" dedi.

İl Başkanı Balatlı, Manisa'da sadece 524 oyla 2'inci milletvekilliğini AK Parti'ye kaptırdıklarını belirterek, yurtdışı oyların bir şehrin kaderini etkilemesini doğru bulmadığını açıkladı. Manisa'nın kaderini Manisalılar'ın belirlemediğini savunan Balatlı, "Manisa'da yiyip içmeyen, Manisa'nın durumunu bilmeyenler kentin kaderini belirledi. Manisalının kullanmadığı 13 bin oy, AK Parti'ye milletvekili çıkarttı. Sorgulanması gereken asıl nokta budur. Bu kentte yaşamayan kişilerin buranın kaderini değiştirmesini doğru bulmuyorum. Bunun anayasaya da aykırı olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili düzenleme yapılmalı" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynel Balkız Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title