Haberler

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan Erdoğan'a Şiir Yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ölçüsüz, kafiyesiz ve kötü şiir yazmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a MHP'den şiir ve şairle yanıt geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ölçüsüz, kafiyesiz ve kötü şiir yazmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a MHP'den şiir ve şairle yanıt geldi. Şairler Orhan Veli ve Cemal Süreya'nın ölçüsüz şiirler yazdığını belirten MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Erdoğan'a Ömer Lütfü Mete'nin "haramzade" şiirini anımsattı.

Büyükataman, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine yazılı açıklama ile yanıt verdi. Erdoğan'ın Bahçeli'ye atfen "Şiir yazıyor ama çok kötü. Şiirde ölçü yok kafiye yok" şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Büyükataman, Türk edebiyatında çok güzel ölçüsüz şiir örnekleri bulunduğunu belirtti. Şairler Orhan Vali ve Cemal Süreya'da ölçüsüz şiirlerin örneklerinin bulunduğunu ifade eden Büyükataman, "Ölçüsüz siyasetçi, ağzının ayarı kaçmış Başbakan örneği çok değildir. Bu yönüyle Tayyip Erdoğan eşsiz bir örnektir" dedi. Erdoğan'a merhum Ömer Lütfü Mete'nin "haramzade" şiirin anımsatan Büyükataman, Başbakan'ın "Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız" sözlerine atıfta bulunarak, şunları söyledi:

"Türk'e dair, Türk'ü hatırlatan her şeye nasıl bir düşmanlık hissi beslediğini dışa vurmuştu. Şimdi utanmadan, sıkılmadan "Türkmenlere yardım ettik' demektedir. "Bunu MHP de çok iyi biliyor' demektedir. Bizim bildiğimiz Türkmenlere gönderdiğimiz yardımları nasıl engellediğinizdir. Bugünün siyasi hayatında üslupsuzluğu üslup hâline getirmeye çalışanlar, MHP'nin bu milletin özü olduğunu unutmadan hareket etmelidirler. Aday Erdoğan'ın kaba üslubu, ötekileştiren, dışlayan ve anında kutuplaştıran tavrı demokrasiyi tehdit etmekte ve yıpratmaktadır. AKP adayının oturacağı yer Cumhurbaşkanlığı köşkü değil, yüce divandaki sanık sandalyesidir. Son olarak aday Erdoğan'a ikazımız çok mağrur olma; bugün üstüne bastığın çimenler, yarın üzerinde bitecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Cemal Süreyya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title